Јанковић демонстративно признао да је био организатор протеста „заједно са Сорошем“

УКЉУЧИО СЕ У АКЦИЈУ ОБЕСМИШЉАВАЊА ПРИЈАВА ПОДНЕТИХ ПРОТИВ ЧЕТВОРО СТУДЕНАТА

  • „Никада нисам радио ни у једној служби безбедности, државној или приватној, али то не значи да оне не постоје, као и параноја од њих... Не треба да чуди ни ако се појави информација да сам ја рушио по Савамали, по налогу своје супруге (Славице), зле вештице“
  • Председнику Србије поручио: „Пусти се Славице и кукавичких сплетки, стани наспрам мене као човек и понашај се мушки и људски. Рекао сам ти, ја нећу дати да прођеш као Чаушеску, и то због Србије, не због тебе!“

        ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Саша Јанковић оптужио је данас председника Александра Вучића да стоји иза напада на њега и његову супругу Славицу Јанковић а да је у позадини свега добар рејтинг ПСГ пред београдске изборе.

        У интервјуу за Недељник, Јанковић је рекао да су он и његова супруга били на насловним странама свих новина у Србији и то у дану у којем је осуђен Ратко Младић пред Хашким трибуналом и у којем су се посланици у парламенту тукли компјутерским мишевима.

        „ПСГ нема пара за истраживање јавног мњења, али знамо сви ко има, а тај зна зашто фокус баш сада, баш на ПСГ и баш на мене. Јер смо ми донели нову шансу за опозицију пре свега у Београду, а онда и Србији. А и рејтинзи му одавно не иду у прилог. Поручујем му: Пусти се Славице и кукавичких сплетки, стани наспрам мене као човек и понашај се мушки и људски. Рекао сам ти, ја нећу дати да прођеш као Чаушеску, и то због Србије, не због тебе!“, рекао је Јанковић.

        Говорећи о оптужбама да је радио за обавештајну службу Демократске странке (ДС), Јанковић је рекао да више неће коментарисати никога из опозиције али да се сада гради прича да је он зли агент јер није прошла прича да је убица.

        „Никада нисам радио ни у једној служби безбедности, државној или приватној, али то не значи да оне не постоје, као и параноја од њих“, рекао је он и додао да не треба да чуди ако се појави информација да је он рушио по Савамали, по налогу своје супруге, „зле вештице“.

        Коментаришући одласке појединих оснивача ПСГ, Јанковић је рекао да и академик Душан Теодоровић и други, уместо што га саветују а виде да их не слуша, треба отворено да уђу у политику јер је за регистровање покрета потребно "само троје људи и много одлучности".

        „Ствара се утисак да сви напуштају покрет а чињеница је да од око 90 оснивача отишло њих девет. Волео бих да су се и они сродили са покретом, али нису“, рекао је он.

        Јанковић данас је на писарници Министарства унутрашњих послова предао своје, као и „изјаве признања“ више од 150 људи у којима тврде да су они организовали протесте „Против диктатуре“ који су почели 3. априла, дан после одржавања председничких избора у Србији.

        Јанковић је новинарима испред зграде министарства рекао да је то само први део изјава признања која предају како би зауставили подношење нових пријава прекршајним судовима против младих људи.

        До сада су пријаве поднете против двоје студената Факултета драмских уметности Павла Терзића и Гаврила Вучетића, као и против студената Факултета политичких наука Тијане Хегић и Владимира Перића.

        „Не постоји за нашег времена власт која је толико презирала, лагала свој народ и која се оволико плашила својих грађана, а посебно младих и образованих људи“, рекао је Јанковић.

        „Сада нема ништа друго, ако по овом поступку треба да идемо у затвор, сви ћемо ићи у затвор“, поручио је Јанковић.

        Упитан шта је написао у свом признању, Јанковић је прочитао:

        „Сматрам да председнички избори нису били фер и поштени, признајем да сам протествовао против диктатуре и неправде, признајем да сам се борио против лажи, насиља и криминала, признајем да сам своје достојанство увек бранио и да нисам ћутао пред силом и неправдом, признајем да у свему овоме нисам био сам, признајем да ћу све ово поново радити и признајем да нико нема веће право на ову земљу нити је било ко више воли“.              

        Он је казао да је навео своју адресу, број личне карте и додао: „Организовао сам протесте заједно са Сорошем, Рамушем Харадинајем и то сам радио у тајном прислушном центру једне странке“.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари