Обрадовић: Шешељ је коначно раскринкан и треба да се посвети унуцима и писању књига

„ЗАМИСЛИТЕ ДА ШЕШЕЉ ДОЂЕ НА ВЛАСТИ И ДА ИЗНЕДРИ НОВОГ НИКОЛИЋА И ВУЧИЋА“

Бошко Обрадовић

  • Ово је било сучељавање између истрошене политике и реторике старе генерације српских политичара, са једне стране, и једног културног и пристојног патриотизма за 21. век, једне нове политичке генерације. Била је то и демонстрација класичних „шешељевских увреда” без икаквих доказа наспрам чињеница иза којих стоје чврсти докази у папирима са којима сам ја изашао
  • Лидер радикала ме оптужио да сам „Љотићевац 21. века и да су Двери постале америчко кукавичије јаје међу родољубивим странкама“. А Шешељу су љотићевци били добри када су га примали у политичкој емиграцији и када је од њих узимао паре. Он је узео огромне паре од дијаспоре да би нешто урадио за родољубиву идеју, а онда их стрпао у своје џепове. Таквог кеш-патриоту никад нисмо имали. Дошао је у Београд без игде ичега, а данас нико не зна коликим богатством располаже
  • Српски национални и државни интереси данас се најбоље могу остварити у сарадњи са Русијом и другим пријатељским земљама. Не сећам се да нам је Америка била пријатељ у последњих 30 година и нисам обећавао да ћу помоћи Америци са 17.000 љутих четника у рату против Садама Хусеина као Војислав Шешељ 1991.
  • САД су утицале да на слободу из Хашког трибунала не буде пуштен ниједан прави Србин, изузев оних који су са њима сарађивали

        СА Војиславом Шешељем сам завршио. Следећи је Вучић, ако буде смео да изађе на директан ТВ дуел после шест година бежања и скривања у подруму у Јајинцима.

        Ово у великом интервјуу за „Србин инфо“ поручује лидер Двери Бошко Обрадовић и позива бираче да на предстојећим београдским изборима не бирају странке из садашње или бивше власти, већ политичке опције које ће да искорене криминал, корупцију и партократију.

        • Какви су утисци након ТВ дуела са председником СРС Војиславом Шешељем?

        - Главни утисак који чујем у народу је да овакви директни ТВ дуели много недостају, јер тек они откривају ствари на основу којих бирачи могу да се определе за кога да гласају.

        Ово је било сучељавање између истрошене политике и реторике старе генерације српских политичара, са једне стране, и једног културног и пристојног патриотизма за 21. век, једне нове политичке генерације. Била је то и демонстрација класичних „шешељевских увреда” без икаквих доказа наспрам чињеница иза којих стоје чврсти докази у папирима са којима сам ја изашао. Након овог дуела општи утисак је да Војислав Шешељ коначно раскринкан и поражен и да треба да оде у политичку пензију, посвети се унуцима и писању књига.

        • У ТВ дуелу, лидер радикала вас је оптужио да сте „Љотићевац 21. века и да су Двери постале америчко кукавичије јаје међу родољубивим странкама“. Свима који сумњају у Вас - поручите: Шта мислите о Љотићу и делу историје којем је припадао, а шта о Сједињеним Америчким Државама?

        - Рече Војислав Шешељ коме су љотићевци били добри када су га примали у политичкој емиграцији и када је од њих узимао паре. Он је узео огромне паре од дијаспоре да би нешто урадио за родољубиву идеју, а онда их стрпао у своје џепове. Таквог кеш-патриоту никад нисмо имали.

        Дошао је у Београд без игде ичега, а данас нико не зна коликим богатством располаже. Уместо што се бави Љотићем и историјом Другог светског рата, о чему своје мишљење треба да дају историчари и судство, питам Војислава Шешеља зашто се не бави актуелним квислингом Вучићем који издаје Косово, потписује споразуме са NATO пактом, предаје нашу привреду и пољопривреду страним фирмама…? Зашто не брине за неког савременог Љотића, који као радник на траци ради код страног газде за 20.000 динара без икаквих синдикалних права? Кога он више залуђује са овим бајатим форама и фазонима?

        • Војислав Шешељ није одговорио на кључна питања: да ли је као комуниста и Југословен био сарадник ДБ и да ли се од 1997-1999. године 19 пута срео у Београду са агентом CIA Шоном Фицпатриком, тада распоређеним на службу у Америчкој амбасади у Србији?

        - Као највећи Србин међу Хрватима, јер је једини Шешељ међу Србима, код кога је све лаж - од војводства, преко крштенице до породичног родослова - заиста је показао своје право лице када је чувеног правог четничког војводу Момчила Ђујић оптужио да је радио за CIA, а српске хероје Радована Караџића и Ратка Младића да су учествовали у злочинима и због тога добили 40 година робије у Хагу.

        Шта Двери и ја мислимо о фашизму рекли смо у специјалном темат-броју часописа „Двери српскеˮ посвећеном антифашизму још 2010. године. Да ли би уважени рабин Јеврејске заједнице у Београду Исак Асиел сарађивао са Дверима и био гост на нашим трибинама да у нашем деловању има било шта од онога о чему лупета Војислав Шешељ?

        Шта мислим о САД? Мислим да су утицале да на слободу из Хашког трибунала не буде пуштен ниједан прави Србин, изузев оних који су са њима сарађивали.

        • Шешељ вас оптужује и да Двери више нису наклоњене Русији?

        - Шешељ је највеће разочарење свих оних патриота које су веровали да ће хашки победник по повратку из Хага постати лидер опозиције и рећи све што зна о издајнику СРС и Србије Александру Вучићу. Мислим да његове ниске ударце и приземне оптужбе без икаквог утемељења у доказима више нико не узима озбиљно.

        Да се разумемо: Ја сам, пре свега, наклоњен Србији и српским националним и државним интересима, али мислим да се ти интереси данас најбоље могу остварити у сарадњи са Русијом и другим пријатељским земљама. Не сећам се да нам је Америка била пријатељ у последњих 30 година и нисам обећавао да ћу помоћи Америци са 17.000 љутих четника у рату против Садама Хусеина као Војислав Шешељ 1991.

        • Како коментаришете Шешељево признање да радикали на изборе иду како би запослили чланове странке? Неко ће рећи да је само искрен, јер то иначе сви раде?

        - Мислим да је то признање скандалозно и управо је то оно против чега се Двери боре и што називамо страначко-паразитским системом, који као канцер разједа ово друштво и државу и због кога огроман број младих људи бежи из своје земље јер нико не може да се запосли без страначке књижице.

        То што иначе сви запошљавају чланове странке као део партијске поделе плена на власти после избора не значи да је то нормално, већ да су сви они део исте политичке мафије и пљачке. Шешељ већ 30 година савршено функционише и богати се у таквом корумпираном систему глумећи лажну опозицију од Милошевића до Вучића, и зато он није решење већ део проблема.

        Замислите да Шешељ дође на власт и изнедри новог Тому Николића, Вучића, Мају, Мартиновића, Јоргованку… Он је показао да не уме да бира и процени најближе сараднике и кадрове и никако му не смемо поново дати шансу да експериментише. 

        • По повратку Шешеља из Хага, позвали сте лидера радикала да заједно кренете у рушење режима. Тада сте са њим били у добрим односима, помињала се и велика родољубива коалиција. Како су се и када ствари промениле?

        - Мислим да сви који су га дочекивали по доласку из Хага сада осећају горак укус разочарења. Ствари су се промениле онда када је Шешељ због пара продао причу, као што је то урадио у прошлости више пута, окренуо леђа свима који су га подржавали и договорио се са Вучићем ради личних интереса. Он је у овој емисији потврдио да неће да руши Вучића и да Вучић не издаје Косово, иако је више пута раније тврдио да је Вучић издајник кога је Запад довео на власт управо да би се одрекао КиМ. Мислим да је сада свима јасно о чему се ту ради. 

        • Да ли сматрате да је за Србију посебно опасно то што нема довољно снажне родољубиве опције која може да постане алтернатива Вучићевом режиму? Да ли се плашите да би режим СНС могле да наследе „проевропске“ партије, које би само наставиле или чак биле и одлучније у спровођењу диктата са Запада?

        - Слажем се да нам је потребна јака родољубива опција, али она има смисла само као искрена опозиција и алтернатива Вучићевој власти. Што се тиче другог питања, Вучић је одлучнији у спровођењу диктата Запада од свих из Демократске странке пре њега и он је прави врхунац политике ДОС-а.

        Са друге стране, оне партије које су већ биле на власти и себе називају „проевропским“ су толико истрошене и компромитоване да не видим како могу да увере грађане да они заслужују да им се поново да поверење. Оне нам и нису потребне, и слажем се да не треба дозволити њихов повратак на власт. Ми се боримо за смену Вучића и да на власт коначно дође права патриотска власт у Србији.

        • Војислав Шешељ каже да неће рушити Вучића све док он не да Приштини столицу у УН, уз оправдање да ће на власт доћи „још гори од њега“?

        - За Шешеља изгледа нису спорни ни антиуставни бриселски споразуми, ни граница коју су са КиМ на Јарињу направили његови коалициони партнери Дачић и Вучић, ни урушавање и предаја наших државних институција на Космету Шиптарима, као ни укључивање српских тужилаца и судија у правосудни систем лажне државе Косова.

        Он Вучићу за паре опрашта све, па чак и коалицију Вучићеве листе са ратним злочинцима Тачијем и Харадинајем. Ја стварно не знам шта је горе од тога и ко би горе радио, јер је Вучић отишао још даље него у време власти ДС, а њих смо једва дочекали да сменимо. Можда би гори био само Чедомир Јовановић, такође Шешељев коалициони партнер у неким општинама у Србији, али издају Косова тренутно не спроводи он, већ Шешељев најбољи политички ученик Александар Вучић. 

        • Појединим критичарима је неспојива коалиција Двери-Доста је било, јер сматрају да је за Двери „природније“ да на изборе иду са национално оријентисаним странкама и покретима?

        - Нико, рецимо, не пита Шешеља како су спојиве његове коалиције са Чанком, Чедом, СНС и СПС широм Србије. Двери су направиле предизборну сарадњу са ДЈБ за градске изборе у Београду, јер су се они показали у Народној скупштини као искрена и права опозиција. Наше идеолошке и политичке разлике остају, и ми их не кријемо, као Шешељ Вучићеве паре и дилове са њим.

        После питања Косова и Метохије, а и ту као и по питању NATO Двери и ДЈБ имају исти став (против признања независности Косова и против уласка Србије у NATO), највећи патриотизам и највећи национални интерес је да се искорене криминал, корупција и партократија и уведе одговорност.

        По овим питањима смо се сложили са колегама из ДЈБ и то је за нас „природније“ него да сарађујемо са онима који се представљају као национално оријентисани, а у коалицији су са СНС, јавно кажу да неће рушити Вучића и за то добијају кеш сваког месеца. Морамо коначно да раскрстимо са онима који јавно кажу да је њихов циљ узимања власти „одређени број радних местаˮ у јавним предузећима.

        • С којим партијама би листа Двери-Доста је било ушла у постизборну коалицију, а са којим партијама то не би урадила?

        - Ми смо једини који су потписали да никаква сарадња са СНС и њиховим сателитима после београдских избора не долази у обзир. Желимо да сменимо ову лошу власт Синише Малог и Горана Весића, некадашњих кадрова ДС који су сада у СНС, али не желимо повратак на време власти ДС и да остане исти лош систем какав имамо већ толико година. Сви који прихватају наш програм увођења одговорности и да сви који су до сада били на власти и бавили се лоповлуком морају да заврше у затвору - могу бити наши партнери у разговорима. 

        • Шта поручујете бирачима у Београду неколико дана пред изборе?

        - За почетак, најважније је да изађу на изборе. Вучић ће извући све живо и мртво да гласа. Поручујем им такође да бирају праву алтернативу систему, и садашњој и бившој власти, и да не расипају гласове на оне који ће сигурно остати испод цензуса јер ће тај бачени глас отићи Вучићу и може бити пресудан да - по Донтовом систему - Вучић добије више мандата него што освоји гласова и тако задржи власт.

        На крају, предлажем свим бирачима у Београду, али и у Бору, Аранђеловцу и Севојну да на локалним изборима у недељу, 4. марта бирају оне који нису уцењени, нису до сада били на власти и имају политичке храбрости да нешто стварно промене после 30 година владавине истих. А такви су управо кандидати Двери - поручује Бошко Обрадовић за „Србин инфо”.

        Србин.инфо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари