Тако је дочекиван Тито

ПРОТЕСТ „АТЕИСТА СРБИЈЕ”

ЗБОГ ДОЧЕКА ПАТРИЈАРХА У ЈАГОДИНИ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Удружење грађана Атеисти Србије осудило је као неуставан чин Министарства просвете Србије, које је дало препоруку директорима основних и средњих школа у Јагодини да недељу, 16. октобар, прогласе радним даном, како би се организовао дочек патријарха Српске православне цркве у овом граду.

        У саопштењу се наводи да су ово "право" искористили директори, па је направљен и распоред на тротоарима где ће ученици појединих школа стајати.

        Ово удружење грађана подсетило је да је патријарх Иринеј представник само једне од признатих религија и да држава нема право никоме да налаже да дочекује једног верског поглавара, јер се та религија успоставља као државна, што је супротно Уставу.

       "Тиме што је Министарство само препоручило директорима да донесу ову незакониту одлуку, није са себе скинуло одговорност, јер ни Министарство, ни директори школа, нису надлежни да организују дочеке верским поглаварима", упозорили су Атеисти Србије.

       Ово удружење указало је да такав начин организовања дочека неодољиво подсећа на време комунизма и дочекивање Јосипа Броза Тита.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари