Дачић и Вучић уверени да ће њихова влада бити боља од Цветковићеве и ако - не ради ништа

СКУПШТИНСКИ ОБРАЧУН ИЗМЕЂУ ПОСЛАНИКА НАПРЕДЊАК, ДС И УРС

  • Шеф посланика ДС Борислав Стефановић рекао напредњацима да је актуелној влади једино пошло за руком да „повећа потрошачку корпу за 20.000 динара, да повећа број незапослених за 30.000 и да смањи стране инвестиције са 2,5 милијарди евра на 100 милиона
  • „Што се тиче лоповлука, злоупотреба, криминала и корупције - вама из ДС нема премца и ту нико не може да се такмичи са вама”, одговорио је шеф посланика УРС Владимир Илић

         ПОСЛАНИЦИ републичког парламента завршили су данашњи рад, а сутра ће расправљати о употреби и учешћу припадника Војске Србије у Мисији ЕУ на Малију, као и извештају скупштинског Одобра за контролу служби безбедности о извршеном надзору над радом служби у 2012. години.

         Данашњу расправу о изменема Законика о кривичном поступку, који је предложио СПО и Предложеним решењима о објављивању закона и других прописа и аката „засенила” је жучна расправа ДС са посланицима СНС и УРС о економској ситуацији и кривцима за лоше стање српске економије.

         Одговарајћи на критике демократа, шеф посланика СНС Верољуб Арсић је рекао да „није уопште тешко бити бољи од претходне владе”, а његов страначи колега Зоран Бабић да су садашњој влади „остављени тегови”.

         „Довољно је да ништа не радимо па ћемо бити бољи. Толико сте штете направили, да ми не треба ништа да радимо…Довољно је да нико ништа не украде у овој земљи и овом народу ће бити макар мало боље”, рекао је Арсић и додао да нису напредњаци обећавали у кампањи 200.000 радних места па онда током власти изгубили исто толико радних места.

         Бабић је рекао да му све то личи на ситуацију када вас неко оптерети теговима - „тегове веже и за руке и за ноге, гурне вас у неку мутну и дубоку воду и онда каже што ниси Мајкл Фелпс и што ниси светски шампион”.

         Шеф посланика ДС Борислав Стефановић узвратио је напредњацима да је актуелној влади једино пошло за руком да „повећа потрошачку корпу за 20.000 динара, да повећа број незапослених за 30.000, да смањи стране инвестиције са 2,5 милијарди евра на 100 милиона”.

         Полемика се повела и између посланика ДС и УРС, па је тако реагујући на критике демократа на рачун министра привреде и финансија Млађана Динкића шеф посланика УРС Владимир Илић рекао да „очигледно опседнутост ДС Динкићем не престаје”.

         „Могу да кажем да је ДС много доброг учинила за Србију, да у ДС нема корупције, нема криминала, лоповлука, да сте унапредили економију, али на жалост нико ми не верује, па ни ви ми не верујете. Зато не могу ништа добро да кажем за вашу странку”, рекао је Илић.

         Он је поручио демократама да решавају унутрашње проблеме уместо што нападају УРС и додао - „да ли сте се запитали да ли у парламенту треба да се расправља и о томе како је завршила помоћ Краљеву и шта је са Развојном банком”. 

         Шеф посланика ДС је узвратио да демократе нису опседнуте Динкићем, „већ да су као и сви грађани Србије повређени тиме што Динкић ради”. 

         „Морам да подсетим да сте избацили Динкића из владе онда када вам је отворено рекао да правите штету Србији, српској привреди”, одговорио је шеф посланика УРС Илић. 

         Стефановић је поново реплицирао Илићу и рекао да није коректно да УРС оптужује ДС да је нешто упропастио, док је „његов шеф водио економију запошљавања”. 

         „Морам да се јавим још једном и заиста што се тиче лоповлука, злоупотреба, криминала и корупције вама нема премца и ту нико не може да се такмичи са вама”, одговорио је шеф посланика УРС на шта је Стефановић рекао да је згрожен и потом негодовао код председавајуће Весне Ковач зашто је дозволила да „неко износи најгрубље увреде без утемељења”. 

         „Лоповима није место у Скупштини Србије, а ако неко то јесте - изволите да се то утврди и да се људи избаце или да се Илић извини или да га ви казните”, рекао је Стефановић, а председавајућа Ковач је одговорила да ће се уздржати од коментара пошто се није јавио поводом повреде Пословника. 

         „Немам право са места председавајуће да вам реплицирам, тако да ћу се уздржати од било каквог коментара”, рекла је Ковач.

Категорије: 

Коментари