МОНТЕНЕГРИН: Нека је вечна Србија

РАНКО КРИВОКАПИЋ УСРЕД СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ ОЦЕНИО ДА ЈЕ

„НАША ИСТОРИЈА ДОКАЗ ДА ЈЕ ЈОШ НИСМО ДОБРО НАУЧИЛИ”

        СРБИ и Црногорци имају посебну обавезу да своју много пута исказану блискост искористе да једном за свагда осуде лоше политике које су се десиле у међусобним односима, јер нас чојство и јунаштво обавезују да се суочимо са својим делима и неделима, рекао је данас у Београду председник Скупштине Црне Горе и Парламентарне скупштине ОЕБС-а Ранко Кривокапић.

       Кривопакић је у обраћању посланицима Скупштине Србије рекао да Србија и Црна Гора затварањем историјских спорова дају пример осталима на Западном Балкану и тиме отварају нове могућности пуне заједничке посвећености тешким изазовима будућности.

       „Нама, јужним Словенима, и осталима на западном Балкану данас у дану европског сећања на Сребреницу, али и све невине жртве балканских сукоба, а било их је на свим странама, треба јединство у заједничком прогресивном и еманципаторском пројекту. Оно је много важније од јединства које обезбеђује заједничке границе некад јединствене државе“, рекао је Кривокапић.

       „Наша историја је доказ да је ми још нисмо добро научили. Браниоци граница нацртаних у прошлости, одвећ смо се често и одвећ лако одрицали будућности“, рекао је он.

       Кривокапић је Србији честитао отварање приступних преговора, истичући да је то историјски корак на путу Србије ка ЕУ.

       „То је потврда храбрости у доношењу најтежих политичких одлука и преданог рада који је Србија показала у годинама које је трасирао покојни премијер Зоран Ђинђић, а ви остали наставили до овог резултата“, рекао је Кривокапић.

       Он је указао да се највишем дому демократије у Србији као први црногорски званичник од обнове независности, обраћа као председник највеће парламенатрне скупштине на свету.

       Кривокапић је нагласио да своју беседу завршава „чисто по црногорски - нека је вечна Србија“.

Категорије: 

Коментари