САМАРЏИЋ: Чланови „управљачког тима“ немају никакав представљачки капацитет

ЛДП: ОНО ШТО СЕ ДЕШАВА У ЗАЈЕЧАРУ НА НИВОУ ЈЕ ВЕЛИКОГ БРАТА

- У ТОМ ГРАДУ ЈЕ „ОПШТИ ЏУМБУС“

Слободан Самарџић

  • Јуче је у Зајечару био неки митинг, било је пола владе и Вук Драшковић приде, да подрже оног естрадног путара. Против њега се кандидовао онај из Великог брата, Динкићев кандидат. Прошли пут су се побили. Зар мора изборни процес да личи на Великог брата, упитао је посланик ЛДП Зоран Остојић

         ПОСЛАНИЦИ републичког парламента затражили су данас информације око регуларности изборног процеса у Зајечару и именовању чланова „управљачког тима“ који треба да ради на статуту Заједнице српских општина.

         Шеф посланика ДСС Слободан Самарџић упитао је владу: по којим критеријумима су изабрани чланови тима за управљање који треба да припреме статут Заједнице српских општина и да ли су косовски органи консултовани у вези са тим именовањем.

         „Именовањем такозваног тима за управљање поставља се низ питања - у споразуму стоји да је тим требало да се састоји од четири представника четири општине са севера Косова. Којим се критеријумима Влада руководила када је именовала тим“, рекао је Самарџић у Скупштини Србије.

         Он је у делу седнице када посланици траже информације од надлежних оценио да је реч о особама које немају никакав представљачки капацитет, будући да нису ни одборници у некој од те четири општине, а да „од њих четворо само један има политичко искуство“.

         Либерали су покренули питање избора у Зајечару, а посланик ЛДП Зоран Остојић је упитао где у Европи има да се гласа на фотокопираним гласачким листићима. Он је у делу седнице парламента оценио да је „оно што се дешава у Зајечару на нивоу Великог брата“ и да је у том граду „општи џумбус“.

         Остојић је рекао да се изборни процес у Зајечару одвија у атмосфери са „крњом изборном комисијом , са тучама, пребијањима и плаћањима“ и додао да док је Србија кандидат за чланство у ЕУ, очекује и датум почетка преговора, „пуна су нам уста демократије и европских вредности, а да се заправо на оваквим стварима показује колико је земља зрела да настави европским путем“.

         „Где у Европи има да се гласа на фотокопираним листићима, а управо је крња изборна комисија донела одлуку да се гласа на фотокопираним изборним листићима“, рекао је Остојић наводећи да је посао фотокопирања добио „Службени гласник“.

         „Да ли морам да нагласим да је директор Службеног гласника из СНС“, рекао је Остојић.

         „Јуче је тамо (у Зајечару) био неки митинг, било је пола владе и Вук Драшковић приде, да подрже оног естрадног путара. Против њега се кандидовао онај из Великог брата, Динкићев кандидат. Прошли пут су се побили. Ако је то тако, зар мора изборни процес да личи на Великог брата“, упитао је посланик ЛДП.

         Посланик ДС Јанко Веселиновић је рекао да Фиксални савет има овлашћење да проверава макроекономске и фискалне претпоставке и да је независну и кредибилну оцену мере економске политике и оценио да је први потпредседник владе Александар Вучић „својим изјавама вршио притисак на Фискални савет угрожавајући његову независност“.

Категорије: 

Коментари