Врх ДС новцем Фонда за помоћ медијима купује уделе WAZ у Политици и Новостима!

УПОЗОРЕЊЕ ЛДП ДРЖАВНОМ ТУЖИОЦУ

И АГЕНЦИЈИ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

  • Посланик ЛДП Зоран Остојић: Курир је „добио новац од државе, из Фонда за помоћ медијима у кризи, да купи акције WAZ у Новостима, Политици и Дневнику“

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Либерално демократска партија (ЛДП) захтева од тужилаштва и Агенције за борбу против корупције да испитају да ли је дневни лист Курир из државног Фонда за помоћ медијима у кризи добио новац да купи власнички удео немачке компаније ВАЦ у Политици, Вечерњим новостима и новосадском Дневнику, изјавио је посланик ЛДП Зоран Остојић.

        Остојић тврди да је Курир „добио новац од државе, из Фонда за помоћ медијима, да купи акције ВАЦ у Новостима, Политици и Дневнику“.

        „Пример данашње насловне стране Курира показује да ће та три медија постати „курири“ у предизборној кампањи“, рекао је Остојић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

        Он није навео конкретне податке, нити извор за своје тврдње, али је апеловао на новинаре да истраже колико је који медиј добио из антикризног фонда за медије.

        „Скандал је и апсолутна корупција, која не може да остане без реакције надлежних, да се од тог новца финансира приватни медиј, иза којег стоји врх Демократске странке, да би наводно био независан, а у служби антиевропске политике која је доживела крах 9. децембра“, оценио је Остојић.

        Он је, истовремено, негирао наводе из Курира да је ЛДП обезбедила дозволу за рад угоститељског објекта рођака Данице Драшковић, јер је СПО приступио покрету Преокрет.

        Није први пут се Курир на такав начин обрачунава са ЛДП и њеним председником, рекао је Остојић, који сматра да се, на основу овог текста, може закључити да ће предизборна кампања бити усмерена против проевропских снага у Србији.

        Према речима Остојића, ЛДП је упутила писмо Агенцији и Тужилаштву у којем захтева да истраже случај куповине акција државних медија, као и случај о којем пише Курир на насловној страни.

КУРИР: Чеда дао Вуку дозволу

  • Лист објавио да је сестрић Данице Драшковић - само шест дана пре него што је формиран Преокрет - од општине Стари град, у којој ЛДП држи власт, добио дозволу за постављање зимске баште од 200 квадрата у Улици Теразије 2

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Београдски дневни лист Курир пише да је Никола Пламенац, сестрић Данице Драшковић, иначе власник Привредног друштва Кафе Европа д.о.о, од општине Стари град добио 11. новембра дозволу за постављање зимске баште у строгом центру града, у Улици Теразије 2, и то за површину која има више од 200 квадрата.

        Саговорник Курира наводи да је дозвола највероватније резултат новоформиране коалиције Преокрет, у којој сарађују Вук Драшковић и Чедомир Јовановић, односно СПО и ЛДП.

        Према наводима Курира, интересантно је да је тај покрет формиран 5. новембра, само шест дана пре него што је дозволу издала општина Стари град, у којој ЛДП држи власт.

Категорије: 

Коментари