Влада продаје државне обвезнице неповољније него банкрот Грчка!

НОВА СРБИЈА ОПТУЖИЛА ЦВЕТКОВИЋА

ДА ОБМАЊУЈЕ ЈАВНОСТ

  • Годишња камата од 7,25 одсто на продате обвезнице је незабележен скандал у међународним размерама, јер је Грчка, која је притиснута огромним дугом и претњом банкрота, пре неколико дана продала 1,625 милијарди евра по стопи од 4,65 одсто, уз огромно противљење и протесте јавности јер је претходна продаја била по стопи од 2,2 одсто

     БЕОГРАД, (ФоНет) - Премијер Србије Мирко Цветковић је саопштио да је продаја државних обвезница велики успех и доказ поверења ивеститора у Србију и њену перспективу, а заправо је реч о најлошијем финансијском аранжману од времена Милошевића и наставку задуживања Србије за нових 1,75 милијарди долара, што ће морати да враћају грађани Србије, сматра Нова Србија.

     Износ годишње камате од 7,25 одсто на продате обвезнице је незабележен скандал у међународним размерама, јер такве камате данас не постоје нигде у свету и не дају их чак ни државе пред банкротом, попут Грчке или Португалије, наводи се у саопштењу Нове Србије.

     У саопштењу се додаје да је Грчка, која је притиснута огромним дугом и претњом банкрота, пре неколико дана продала 1,625 милијарди евра по стопи од 4,65 одсто, уз огромно противљење и протесте јавности, јер је претходна продаја била по стопи од 2,2 одсто.

     Упоређујући куповину државних обвезница других земаља од стране НБС из девизних резерви наше земље по стопама од 1,5 до 2 одсто, постаје јасно колико овакви потези Владе коштају државу и, у суштини, њене сиромашне грађане.

     Најгора Влада у историји Србије наставља са демолирањем српске економије и мораће ускоро да полаже рачуне и то не само на будућим изборима, наводи се у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари