Вучевић: Сарајевским политичарима сметају економски јака Србија и Вучићева суверена политика

„ХЕЛЕЗОВЕ ИЗЈАВЕ ДИРЕКТНО УГРОЖАВАЈУ МИР И СТАБИЛНОСТ У РЕГИОНУ“

Милош Вучевић

* Милош ВУЧЕВИЋ: Наша порука и политика је јасна - мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БИХ у постојећим границама али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској

_____________________________________________________________________

          ПРЕМИЈЕР Србије Милош Вучевић оценио је данас да министар одбране у Савету министара БиХ Зукан Хелез наставља са неодговорним и неозбиљним изјавама, али изјавама које директно угрожавају мир и стабилност у региону.

          Он је поводом изјаве Хелеза, који је изнио оптужбе на рачун председника Србије Александра Вучића и критике Дејтонског споразума, поручио да ће Србија увек бранити своје интересе и да неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност.

          - Овакви напади, нажалост, нису изузетак, него свакодневна пракса. Политичкој елити у Сарајеву смета економски јака Србија и суверена политика коју спороводи председник Александар Вучић заједно са Владом Србије - навео је Вучевић.

          Зато, како је додао, и не чуде константни напади на Вучића, а све с циљем слабљења Србије и Републике Српске.

          - Наша порука и политика је јасна - мир, стабилност и гледање у будућност. Са Бошњацима у БиХ хоћемо да имамо најбоље могуће односе. Србија признаје независност БИХ у постојећим границама али никада нећемо одустати од подршке нашем народу у Републици Српској - рекао је Вучевић.

          Дејтонски споразум је, како је нагласио, темељ мира у Босни и Херцеговини и региону, и сваки покушај његовог подривања представља опасност за све народе Балкана.

           - Србија ће увек бранити своје интересе и интересе српског народа, и неће дозволити да неодговорне изјаве и лажи унесу нестабилност - закључио је Вучевић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари