Вучић и Борисов: Завршетак Балканског тока велики успех две братске државе

КИЈЕВСКИ МЕДИЈИ ХИСТЕРИШУ: „СРБИЈА КРЕНУЛА ПРОТИВ УКРАЈИНЕ“  

       ПРЕДСЕДНИК Србије је у телефонском разговору с премијером Бугарске оценио да је завршетак изградње гасовода "Балкански ток" и његово пуштање у рад изузетан успех њихових "двеју пријатељских и братских држава", саопштено је у Београду.

       Александар Вучић и Бојко Борисов су оценили да је то "значајан подвиг јер су радови успешно завршени у условима пандемије корона вируса", саопштио је кабинет председика Србије.

       Вучић и Борисов су разгиварали и о томе да одмах почне изградња гасног интерконектора између Србије и Бугарске, што ће, после изградње интерконектора између Бугарске и Грчке, допринети још већој стабилности и енергетској безбедности у региону.

       Борисов је пренео Вучићу да је управо завршена прва секција ауто-пута од Софије до границе са Србијом. Цела деоница тог пута, од Драгомана до Софије, биће изграђена до краја 2021. године, те ће, како је оцењено у саопштењу, "Србија постати једна од најважнијих земаља на транзитном путу између Западне Европе и Истанбула".

       „Србија је кренула против Украјине: Вучић је пустио руски гас из Турског тока у Европу“, „Москва ударила Кијев испод појаса“ – са овим и сличним насловима су кијевски медији пропратили пуштање у функцију гасовода Балкански ток у Србији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари