Вучић: Само назирем шта би могла да буде понуда за КиМ, ако то буде – одговор ће бити „не“

„МИ ИМАМО СВОЈЕ УСТАНОВВЉЕНЕ ГРАНИЦЕ И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244 – ДА ВИДИМ ШТА ЋЕТЕ ДА РАДИТЕ“

* Нагласио да је јуче на састанку Квинте тражио да му кажу шта виде као суштинско решење, осим разних прича које се продају новинама, али да није добио одговор

* „Када погледате Медвеђу можете само да се насмејете. Тамо живи око 6,5 одсто Албанаца. Не разумем под каквим спором су Бујановац и Прешево? Нисам приметио да јесу. У Бујановцу живи 42 одсто Срба. Не разумем о чему се ради

* „Каквих 17 села? Ми имамо четири општине на северу – Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовску Митровицу. Имамо још шест признатих већинских општина, у које нису урачунати Прилужје, Племетине и Бабин Мост

* „Није Србија ни близу иста држава, каква је била пре 10 или 20 година. Србија је данас многоструко снажнија него 1999, 2000, 2006, 2008, 2010… Наше је само да на паметан начин водимо политику, чувамо мир, гурамо економију да буде што успешнија. Да се у томе такмичимо са осталимa и да будемо у томе испред осталих

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да не зна шта би могле бити понуде за решење питања Косова и Метохије, додајући да назире шта би могло да буде, и да ће, ако то буде тако, његов одговор бити „не“.

        Вучић је, упитан да ли је добијао понуде, као што је размена територија, то јест 17 српских села на северу Косова за Прешево, Медвеђу и Бујановац, рекао да понуду такве врсте није добио.

        Каже да је јуче на састанку Квинте питао да му кажу шта то виде као суштинско решење, осим разне приче које се продају новинама, али да није добио одговор.

         „Не знам шта је то што би могли да понуде. Назирем шта би могло да буде, а, ако то буде онда, ће одговор бити „не“, нагласио је он.

        На наводне понуде, каже, неће да одговара, јер су бесмислене, попут Тачијеве.

        „Када погледате Медвеђу можете само да се насмејете. Тамо живи око 6,5 одсто Албанаца. Не разумем под каквим спором су Бујановац и Прешево? Нисам приметио да јесу. У Бујановцу живи 42 одсто Срба. Не разумем о чему се ради. Каквих 17 села? Ми имамо четири општине на северу – Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Косовску Митровицу. Имамо још шест признатих већинских општина, у које нису урачунати Прилужје, Племетине и Бабин Мост“, објаснио је он.

        Вучић је рекао да не мисли да је то решење.

        Казао је да онима са Запада који су водили кампању против компромисног решења, а чије се наводно компромисно решење заснива на томе да Србија призна Косово, а потом некада нешто добије, поручио је да то да ће Србија некада нешто добити окаче „мачку о реп“.

        „Јел` суштина да сваким даном говорите да Србија не може територијално ништа да добије? Да анализирамо ко шта добија и губи. Ви сте противправно поступили признајући Косово. Нема проблема, нема промене граница, ми имамо своје установљене границе и Резолуцију УН 1244. Па да видим шта ћете да радите“, поручио је Вучић.

        Каже да је слушао различите приче кроз медије, а овако нешто о размени села није чуо и зато се није тиме бавио, али је додао да га занима која су то села, преноси Спутњик.

        „Не, нисам имао понуде такве врсте. Ја сам председник Србије, поштујем посао и произвођача и продаваца на пијаци, али ја сам председник Србије… Нисам видео такву понуду. Спреман сам све да чујем. Нисам то ни прочитао“, додао је он.

        Казао је да је рационалан и прагматичан човек, и да не воли да било коме претимо, чак ни да одговарамо на претње.

        „Није Србија ни близу иста држава, каква је била пре 10 или 20 година. Србија је данас за наше жеље и даље не онолико снажна колико бисмо желели, али многоструко снажнија него 1999, 2000, 2006, 2008, 2010… Наше је само да на паметан начин водимо политику, чувамо мир, гурамо економију да буде што успешнија. Да се у томе такмичимо са осталимa и да будемо у томе испред осталих“, закључио је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари