Вучић: Упознао сам Лаврова са својим страховима поводом региона и добио – важне савете

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ИЗРАЗИО НАДУ ДА ЋЕ СЕ СА ВЛАДИМИРОМ ПУТИНОМ СРЕСТИ „ДО КРАЈА 2021.“

* Са Лавровом сам имао дасад најотворенији и најискренији разговор Разматрали смо целокупну ситуацију у региону, и са својим страховима, који се тичу позиције наше земље и нашег народа у региону, упознао сам руског министра спољних послова и добио виђање Руске Федерације као одговор

* Радној вечери са шефом руске дипломатије присуствовали и Милорад Додик и Никола Селаковић

___________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је, након састанка са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Председништву Србије, да су то били њихови најискренији разговори до сада.

       „Поносимо се својом у војном неутралношћу и у складу са тим наставићемо не само да чувамо своју земљу и да је штитимо, већ и да развијамо наше одбрамбене капацитете” поручио је Вучић

       Вучић је захвалио Лаврову што је дошао да увелича скуп које Србија организовала поводом 60 година самита Несврстаних, али и за пријатељство и подршку коју Русија пружа нашој земљи.

       Истакао је да је разговор са Лавровом био вероватно најотворенији и најискренији разговор до сада, иако се много година познају.

       “Разматрали смо целокупну ситуацију у региону, и са својим страховима, који се тичу позиције наше земље и нашег народа у региону, упознао сам руског министра спољних послова и добио виђање Руске Федерације као одговор, и ако то смем да кажем, важне савете”.

       Председник Србије изразио је наду да ће се са Владимиром Путином срести до краја 2021-ве.

       Изјавио је да ће уследити радна вечера са Лавровом, на којој ће им се придружити и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Радној вечери присуствује министар спољних послова Никола Селаковић.

       Вучић је рекао да ће наздравити гостима за пријатељство и здравље.

       Лавров и Додик ће сутра присуствовати скупу поводом 60 година од оснивања Покрета несврстаних.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари