Вучић: За кратко време смо у економији постигли нешто што ће ући у уџбенике

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: У ТРЕЋЕМ КВАРТАЛУ 2019. ИМАЛИ СМО ПРИВРЕДНИ РАСТ ОД 4,7 ОДСТО

* „Укупан извоз земље био је 2011. године 11 милијарди, а сада чак 23 милијарде. Ове године очекујем да остваримо апсолуни рекорд у привлачењу директних страних инвестиција и да повећамо разлику у односу на околне земље, укључујући и земље ЕУ - Хрватску и Бугарску“

* Очекује да наредних дана добије званичне податке да је Србија спустила незапосленост испод 10 одсто и тако достигла ниво ЕУ

* Нагласио да ће минималац бити 254 евра односно око 30.000 динара и да је то за 65 одсто више него пре само пет година

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић открио је да је Србија у трећем кварталу 2020-те остварила, према првој процени, привредни раст од 4,7 одсто.

        Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да се тако Србија нашла међу три, можда и две земље у Европи са највећим привредним растом.

        Према његовим речима та стопа раста је изванредна, па се очекује да ће раст БДП-а у овој години прећи 3,5 одсто, односно да очекује 3,6 или 3,7 процената за цијелу 2019. годину.

        Вучић је оценио да ти резултати показују да Србија постиже добре резултате и да ће, ако настави истим трендом, у прва два квартала наредне године, имати даље побољшање животног стандарда грађана Србије.

        Вучић је изјавио да очекује да наредних дана добије званичне податке да је Србија спустила незапосленост испод 10 одсто и тако достигла ниво ЕУ.

        То ће бити први пут да Србија има једноцифрену незапосленост, рекао је Вучић гостујући на Пинку.

        "Уз то, грађани ће имати и плате веће од 500 евра. За кратко време смо постигли нешто што ће ући у уџбенике. Поносан сам на те резултате", нагласио је Вучић.

        Како је рекао, посебно треба радити на достизању "српског сна" коме се многи подсмeвају - да се младим људима омогући да могу да купе станове, аутомобиле и друго, а што ни у Немачкој и другим западним земљама не би могли лако да стекну.

        "То су веома добре вести, грађани могу да виде свакодневни напредак Србија и овог и других градова. Наравнао да то не иде темпом који би људи хтели, али Србија и српска економија иду у добром смеру", нагласио је Вучић.

        Истиче да би Србија могла и брже да се развија када би људи више радили и да свако себи треба да постави питање да ли је радио толико да може више да зарађује.

        Вучић је рекао да ће минималац бити 254 евра односно око 30.000 динара и да је то за 65 одсто више него прије само пет година.

        „Поносимо се извозом у ИТ сектору. Укупан извоз земље био је 2011. године 11 милијарди, а сада чак 23 милијарде, што много говори о напретку. Ове године очекујем да остваримо апсолуни рекорд у привлачењу директних страних инвестиција и да повећамо разлику у односу на околне земље, укључујући и земље ЕУ - Хрватску и Бугарску, што говори да ћемо развијеније земље и брже сустизати него што смо се надали", навео је Вучић.

        (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари