Вулин Кличку: КиМ је део Србије – нисмо могли окупирати своју земљу

ПОРУЧИО МУ: АКО ПРИЗНАЈЕШ ДА СУ АЛБАНЦИ ИМАЛИ ПРАВО ДА ОТЦЕПЕ, ОНДА ПРИЗНАЈ ТО ПРАВО И ДОНБАСУ

* „Ако Кличко тврди, навео је Вулин, да су Албанци били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и "српског окупатора", онда су и Руси у Донбасу такође "окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора"

_____________________________________________________

       ДА градоначелник Кијева Виталиј Кличко зна било шта о историји, знао би да су Косово и Метохија дeо Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу, поручио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

       "Онај ко пореди Донбас и Космет мора бити спреман да у поређењу иде до краја", рекао је Вулин поводом изјаве бившег украјинског боксера и актуелног градоначелника Кијева да се "Украјинци боре против руског режима који покушава да окупира њихову земљу, као што су се Албанци некада борили против српског окупатора".

       Ако Кличко тврди, навео је Вулин, да су Албанци били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и "српског окупатора", онда су и Руси у Донбасу такође "окупирани и имају право да се ослободе украјинског окупатора", саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

       Оно што Кличко признаје Албанцима у Србији мораће, сматра Вулин, да призна и Русима у Украјини.

       "Они који се заклињу у принцип неповредивости територијалног интегритета морају своје уверење да докажу најпре на Србији. Србија је доказала да поштује међународно право, штета што то и други не могу да кажу за себе", поручио је Вулин.

      Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари