Вулин: Србија да прогласи и политичку неутралност ако Косово* уђе у Савет Европе

„АКО ВЕЋ НЕПРИЈАТЕЉЕ НЕ МОЖЕМО ДА ИЗАБЕРЕМО, ХАЈДЕ ДА БАР БИРАМО – ПРИЈАТЕЉЕ“

* Министар унутрашњих послова Србије Александар ВУЛИН: Не морамо да чекамо још 20 година да бисмо знали да ли ЕУ жели Србију у свом чланству, биће довољно да гласају или не гласају против пријема територије у организацију коју чине државе. До сада смо научили да потпис Европске уније вреди колико и Бриселски споразум, али сада је прилика да видимо колико вреди и реч Сједињених Америчких Држава

_______________________________________________________________

         МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија би требало да прогласи и политичку неутралност, као што је прогласила војну.

       „Шта земље чланице Европске уније заиста мисле о Србији, показаће њихово гласање по захтеву Приштине за њено чланство у Савету Европе. Не морамо да чекамо још 20 година да бисмо знали да ли ЕУ жели Србију у свом чланству, биће довољно да гласају или не гласају против пријема територије у организацију коју чине државе. До сада смо научили да потпис Европске уније вреди колико и Бриселски споразум, али сада је прилика да видимо колико вреди и реч Сједињених Америчких Држава", рекао је Вулин.

       Према његовим речима, сама најава да ће Приштина поднети захтев за чланство у Савет Европе је већ кршење Вашингтонског споразума и "Приштина ће или бити кажњена и заустављена, или ће се показати да је против Србије дозвољена свака лаж и да за Србе нема ни права ни правде".

       „Ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија треба да прогласи и политичку неутралност, као што је прогласила и војну. Ако већ непријатеље не можемо да изаберемо, хајде да бар бирамо пријатеље", изјавио је Вулин, коментаришући захтев такозваног Косова за пријем у чланство Савета Европе.

       (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари