Амерички сноубордер први до злата у Сочију

СЕЈЏ КОЦЕНБУРГ ДОШАО ДО НАЈСЈАЈНИЈЕГ ОДЛИЧЈА У ДИСЦИПЛИНИ СЛОУПСТАЈЛ

     Сејџ Коценбург

        Та дисциплина је први пут уврштена у програм Зимских олимпијских игара, па се Коценбургово злато може назвати историјским.

        Коценбург је титулу олимпијског шампиона понео резултатом 93.50. Друго место припало је Норвежанину Сталеу Сандбеку, који је остварио резултат 91.75, док је треће место са скором од 88.75 поена заузео Канађанин Марк Мекморис.

        Први фаворит за освајање злата у Сочију био је Мекморис, али се однос снага променио када је поломио ребро на „X-Games” у јануару. Међутим, Канађанин је упркос повреди остварио сјајан резултат у Сочију освајањем бронзе.

        О слоупстајлу се пуно причало претходних дана, пошто је олимпијски шампион у халфпајпу Шон Вајт одлучио да се не такмичи у њој. Вајт је као разлог за такву одлуку истакао да је стаза превише опасна и да жели да избегне могућу повреду, које су виђене током тренинга.

        После Вајтовог повлачења, наде Сједињених Држава полагане су у Коценбурга, Часа Галдемонда и Рајана Стасела, али се само нови олимпијски шампион пласирао у финале.

        „Заиста желим медаљу, као и сви остали. Али, мој став је да се спустим и ако се приземљим то ће бити супер, ако не, знаћу да је требало да будем бољи. То је једноставно мој стил”, истакао је Коценбург пре финала.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари