Бобана: Много значи када знаш да ниси сам

ДОБРО СЕ ЗНАМО, ДУГО СМО ЗАЈЕДНО И ФУНКЦИОНИШЕМО КАО ВЕЛИКА ПОРОДИЦА

Бобана Величковић

        Репрезентативка Србије у стрељаштву Бобана Величковић рекла је данас да свако од стрелаца има добре шансе за висок пласман на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

        „Свако од нас деветоро има шансе за висок пласман, надам се успесима како стрелаца, тако и целог олимпијског тима“, рекла је Величковићева, преноси Стрељачки савез Србије.

        Деветочлана српска стрељачка селекција налази се у месту Креј, у близини Париза, где дотерује форму пред полазак у Рио. Репрезентативци Србије ће на завршним припремама остати до 31. јула када крећу у Бразил.

        Бобана Величковић је тренутно другопласирана на светској ранг листи за ваздушни пиштољ, а у Рију ће први пут на великом сениорском такмичењу гађати и малим калибром.

        „У олимпијском дебију 2012. у Лондону гађала сам само ваздушним пиштољем, који ми је и даље јача дисциплина. Дуго ми је требало да дођем и до добрих остварења малокалибарским пиштољем. Мислим да сам успела, задовољна сам последњим резултатима и у Рио идем са две шансе у борби за финала“, рекла је она.

        У свакој дисциплини на стрељачком турниру на Играма у Рију Србија ће имати по максимална два представника. Уз Величковићеву, пиштољем за даме ће се такмичити и Зорана Аруновић.

        „Лепо је кад имаш подршку са трибина колега из тима с којима си дуго заједно, мирнији си сталоженији, а мени много значи када и на ватреној линији имаш још неког из своје екипе, знаш да ниси сам. Кад бисмо се бар и у једном финалу у Рију Зорана и ја заједно такмичиле било би сјајно“, рекла је Бобана Величковић.

        Као и остали српски олимпијци, Величковићева је у априлу, на Светском купу упознала стрелиште у Рију.

        „Нисам тада имала утисак да гађам на олимпијском стрелишту. Било је доста недостатака. Рецимо размак између простора за стрелце и места за тренере и новинаре на ваздушном стрелишту је врло мали. Надам се да је доста тога поправљено, а и ако није у сваком случају сви ћемо имати исте услове“, навела је она.

        Бобана Величковић је као највећу снагу српских стрелаца истакла породичну атмосферу.

        „Нама у стрељачкој репрезентацији Србије заједничке припреме много значе. Лакше нам је да радимо у друштву, него на индивидуалним тренинзима. Посебно у олимпијској години, када смо често далеко од куће. Добро се знамо, дуго смо заједно и функционишемо као велика породица. Та одлична атмосфера се преноси и на такмичења. Бодримо једни друге, заједно се радујемо, успех једног мотивише и остале чланове екипе“, рекла је Величковићева.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари