Бранковић верује у Шпановићеву и Колашинца

ИМАМО СЈАЈНУ ГЕНЕРАЦИЈУ, КОЈА НЕ ИДЕ НА ТАКМИЧЕЊА САМО ДА БИ СЕ ТАМО ПОЈАВИЛА, НЕГО ДА БИ ОСТВАРИЛА НАЈБОЉИ МОГУЋИ РЕЗУЛТАТ

Слободан Бранковић и Ивана Шпановић

        СРПСКА „краљица спортова“ је и на почетку ове године била „бескућник“, али није утонула у зимски сан. Наши атлетичари поново су бележили сјајне резултате, иако у својој земљи још немају место где би тренирали кад жива не прелази нулу.

        Ни Ивани Шпановић, ни Асмиру Колашинцу то није сметало да оборе државне рекорде у скоку удаљ (6,92) и бацању кугле (20,67), а генерални секретар АСС Слободан Бранковић сматра да обоје могу до медаље на предстојећем Светском дворанском првенству у пољском Сопоту (7-9. март).

        - Најбитније је да су на Шампионат отишли са најбољим личним резултатима. Већ су освајали одличја на највећим такмичењима и јавност сад очекује много, али им то неће бити оптерећење, јер верују у себе. Иза њих су озбиљна такмичења и успеси. Жељни су да се опет докажу - истакао је први оперативац нашег савеза.

        Светске таблице говоре да ће у обе дисциплине бити жестока конкуренција. Тежак задатак поготово ће имати европски дворански шампион Колашинац, јер његови главни ривали бацају преко 21 метар.

        - Ако ствари гледамо кроз бројке, можемо одмах да се предамо. Али, нисмо такав народ. На СП у Москви летос је било 2.000 атлетичара из 206 земаља, а освојили смо две медаље. Били смо успешнији од велесиле Турске, као и од свих земаља у региону - подсетио је Бранковић. - Ситуација у дворани је још црња. Немамо ниједну у земљи, а постижемо сјајне резултате и бићемо у конкуренцији за светска одличја на такмичењу где ће учествовати близу 1.000 представника из 135 земаља.

        Некадашњи трофејни атлетичар на 400 метара зна како се стиже до постоља.

        - Суштина је да нису битни други, него ми сами. Имамо сјајну генерацију, која не иде на такмичења само да би се тамо појавила, него да би остварила најбољи могући резултат. Са таквим ставом, увек могу да пуцају на највиши пласман. Ако Асмир опет сруши рекорд, може да се укључи у борбу за медаљу. Уколико Ивана буде на свом нивоу, освојиће одличје.

        Шпановићева тренутно има други резултат сезоне, а генерални секретар АСС верује верује да је кључна ствар брза адаптација на услове у „Ерго арени“.

        - Дворана је врло специфична, јер има монтажне даске. То може да донесе извесне потешкоће, нарочито у скоку удаљ. Али, Ивана увелико ради на скоку из пуног залета, како би била спремна. Очекујем да обоје дају све од себе, па ћемо видети за колико ће то бити довољно - закључио је Слободан Бранковић.

ДВОРАНА У НОВЕМБРУ

        ПРВА атлетска дворана у Србији биће изграђена до краја новембра на Војној академији у Београду.

        - Држава је обезбедила новац за завршну фазу. Јавна набавка траје два месеца, а до 1. јула би требало да крену завршни радови. То значи да ће дворана бити спремна најкасније до новембра и почетка припрема - нагласио је Бранковић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари