Дивац: Резултати из Сочија добри, очекујемо боље

ИНДИВИДУАЛНИ „БУМОВИ“ СЕ ДОГАЂАЈУ С ВРЕМЕНА НА ВРЕМЕ,

АЛИ ОКС МОРА НА СПОРТ ДА ГЛЕДА СИСТЕМСКИ

Владе Дивац

          Владе Дивац поручио је да, захваљујући систему који је постављен, Србија у наредном периоду може да се нада бољим резултатима у зимским спортовима.

          „Још пре Игара у Ванкуверу 2010, када смо разговарали у ком правцу да нам иду зимски спортови, направили смо план који смо у последњих шест година испоштовали и сада имамо базу за боље резултате у наредном периоду“, рекао је Дивац агенцији Тањуг.

          „Наравно, не оне врхунске, какве постижемо на летњим Играма, али циљ је да полако подигнемо ниво очекивања. Резултати које су наши спортисти постигли у Сочију су добри, међутим, очекујемо да то буде много боље“.

          Према његовим речима, требало би искористити простор за напредак у спортовима који су нам приступачни.

          „Ја лично волим хокеј, али то је за наше прилике скуп спорт. Приступачнији су нам бијатлон, сноуборд, алпско скијање... Ту вероватно постоји могућност да се направи неки резултат“.

          Дивац је упоредио Србију са Словенијом, чији спортисти су некада били заслужни за успехе бивше СФР Југославије у зимским спортовима.

          „Они су и тада имали предност, у виду инфраструктуре, а имају и много већу традицију. Ми треба да се концентришемо на проналажење тренера који ће радити са нашим спортистима“.

          Упитан колико је реално да се Србији догоди неки „зимски Новак Ђоковић“, Дивац је рекао да се индивидуални „бумови“ догађају с времена на време, али да ОКС мора на спорт да гледа системски.

          „Морамо да ојачамо савезе и њихово функционисање са министарством и ОКС. У спорту не можете ништа да гарантујете. Морате да имате изграђен систем да би стигли и резултати“.

          Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари