Екипни тријумф Руса у уметничком клизању на леду

БЛИСТАВИ НАСТУПИ ЈУЛИЈЕ ЛИПЊИЦКЕ И ВЕЛИКОГ ШАМПИОНА ЈЕВГЕНИЈА ПЉУШЋЕНКА

  • У наступима парова Русију су представљали Татјана Волосожар и Максим Трањков (83,79), који су били најбољи у „кратком програму”, и Ксенија Столбова и Фјодор Климов – победници у слободном наступу (135,09)

         РУСКА репрезентација у уметничком клизању на леду освојила је златну медаљу на Олимпијади у Сочију.

         Да су Руси олимпијски победници – чак пре завршетка надметања репрезентација – постало је јасно након наступа Канађанке Кетлин Осмонд која није успела да заузме прво место у слободном програму за такмичарке, а то је репрезентацију Канаде оставило без шанси за злато.

         Најбоља у слободном програму била је 15-годишња Рускиња Јулија Липњицкаја. Она је освојила 141,51 поен, што је Русији у екипној конкуренцији донело недостижних 67 бодова, а Канада је остала на 56.

         Победа Липњицке је омогућила и Американцима да пре краја надметања освоје бронзу (са 50 бодова).

         Липњицка је била победница и у „кратком програму”.

         Велики клизачки шампион Јевгениј Пљушћенко био је другопласирани у „кратком програму” за мушкарце (са 91,39 поена), а слободни програм је био његов нови и блистави тријумф. Освојио је 168.20 поена.

         У наступима парова Русију су представљали Татјана Волосожар и Максим Трањков (83,79), који су били најбољи у „кратком програму”, и Ксенија Столбова и Фјодор Климов – победници у слободном наступу (135,09).

         У плесовима на леду су Јекатерина Боброа и Дмитриј Соловјев били трећи у „кратком програму” (70,27), а у слободном су Јелена Иљиних и Никита Кацалапов такође били трећи (103,48).

         Најбољи су у плесовима били Американци Мерил Дејви и Чарли Вајт са 114,34 (нови светски рекорд). Друго место припало је Канађанима Теси Вирт и Скоту Мојру (107,56).

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари