Ивана Шпановић најбоља атлетичарка у 2013.

ПОЕНТА ЈЕ ДА НЕ МОРАМ УВЕК ДА ОСВАЈАМ МЕДАЉЕ, КАКО БИХ СЕБИ И ДРУГИМА ДОКАЗАЛА СВОЈЕ КВАЛИТЕТЕ - КАЖЕ СРПСКА АТЛЕТИЧАРКА

Ивана Шпановић

         Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић поручила је да ће и наредне године наставити да остварује снове, као што је то учинила 2013. освајањем историјске бронзе на првенству света у Москви.

         - Ово је дефинитивно била моја најуспешнија година у досадашњој каријери. Свакако сам поносна због резултата које сам остварила пре свега стрпљивим радом - рекла је Шпановићева Тањугу приликом свечаности прогласења најбољих атлетичара Србије.

         Рекордерка Србије у скоку у даљ нагласила је да је у светску бронзу уткан изнад свега упоран дугогодишњи рад.

         - У атлетици сантиметри деле шампионе од оних који то нису. Потребан је тежак рад за сваки бољи резултат. Поента је да не морам увек да освајам медаље, како бих себи и другима доказала своје квалитете. Дајем увек максимум и трудим се да земљу представљам на најбољи могући начин - рекла је Шпановић.

         Она је нагласила да је веровала у медаљу на шампионату света у Москви.

         - Ова медаља је за многе била изненађење - за мене није - рекла је Шпановићева и нагласила да је метод „корак по корак” прави рецепт успеха у атлетици.

         - У атлетици сам 15 година. Има много девојка са којима се такмичим у свету које су много паметније и искусније од мене, моја предност је у томе што сам млађа и што могу да покупим од њих оно најбоље - рекла је Шпановићева.

         Двадесеттрогодишња атлетичарка поручила је да су јој наредне године циљеви првенство света у дворани, шампионат Европе у Цириху и митинзи Дијамантске лиге, а да јој је дугорочни циљ припрема што дужег "лета" на Олимпијским играма у Рио де Ззанеиру 2016.

         - Највећи приоритет су свакако Олимпијске игре. Потајно се надам медаљи - поручила је Шпановићева.

         Шпановић је летос у Москви освојила прву медаљу - бронзану, у историји српске атлетике на светским шампионатима, скоком од 6,82 метара.

         Претходно је у марту на првенству Европе у дворани у Гетеборгу заузела пето место.

         Шпановић је проглашена за најбољу атлетичарку у 2013. у избору Атлетског савеза Србије, као и за најбољу спортисткињу у избору Олимпијског комитета Србије.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари