КАСПЕР: Сочи ће у време Олимпијаде бити најбезбедније место на планети

ПРЕДСЕДНИК МЕЂУНАРОДНЕ СКИЈАШКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ: РУСИ СУ ЗА ПЕТ ГОДИНА НАПРАВИЛИ ИНФРАСТРУКТУРУ КОЈУ ЈЕ ЗАПАД ПРАВИО 150

         СОЧИ ће бити најбезбедније место на свету током Зимских олимпијских игара, изјавио је председник Међународне скијашке федерације и члан Међународног олимпијског комитета Жан Франко Каспер.

         По његовим речима, без обзира на недавне терористичке нападе у Волгограду, Сочи ће бити безбедно место, како за такмичаре, тако и за навијаче.

         „Ми знамо да нам је потребна безбедност. Ми знамо да постоји проблем с тероризмом, не само у Русији, већ и у свету. Уверен сам да ће Сочи бити најбезбедније место на свету током Олимпијаде” — изјавио је Каспер у интервјуу агенцији Ројтерс.

         Он се осврнуо на то што је Русија за мање од 10 година успела да од нуле створи целу спортску индустрију у региону који је окружен планинама.

         „Треба да погледамо шта смо ми урадили у Алпима, требало нам је за то 150 година. А они (Руси) су то успели за пет година. Кад то видите, шокирани сте. Игре ће бити феноменалне, на најсавременијим спорстким борилиштима које можете да замислите. Очекивања су велика”, — рекао је Каспер.

         Он је додао да су трошкови за припрему Олимпијаде у Сочију већи већи од средстава која су издвојена за Летњу олимпијаду у Пекингу, нагласивши да организатори следећих сличних спортских догађаја треба да буду спремни на на велике издатке.

         „Већина земаља не може то себи да приушти. Швајцарска и Француска не могу себи да дозволе такве трошкове, нарочито за зимске олимпијске игре” — истакао је Каспер.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари