АБА лига стартује 29. септембра

ЗВЕЗДА У ПРВОМ КОЛУ ДОЧЕКУЈЕ ЦИБОНУ А ФМП ЗАДАР, ПАРТИЗАН ГОСТУЈЕ ЦЕДЕВИТИ А МЕГА ИГОКЕИ

* Први вечити дерби између црвено и црно-белих играће се 23. новембра, а домаћин ће бити Партизан

         СКУПШТИНА клубова кошаркашке АБА лиге донела је данас одлуку да нова сезона почне 29. септембра и траје до 22. априла када је крајњи рок за завршетак финалне серије.

         Регуларни део такмичења завршиће се 17. марта, а плеј-оф почеће шест дана касније.

         Шампион Србије, Црвена звезда сезону ће почети на домаћем терену утакмицом против Цибоне, док ће освајач Купа Радивоја Кораћа, Партизан играти у гостима против Цедевите. Актуелни шампион регионалног такмичења одбрану трофеја почеће на домаћем терену утакмицом против Крке, повратника у АБА лигу.

         Мега Бемакс нову сезону почиње утакмицом против Игокее у гостима, док ФМП у Железнику дочекује Задар.

         Звезда ће у другом колу регионланог такмичења имати велики изазов, пошто ће у дворани Морача гостовати Будућности, а први "вечити" дерби између црвено и црно-белих играће се 23. новембра, а домаћин ће бити Партизан.

         АБА лига је такодје саопштила да ће се овогодишњи Супер куп у свом другом издању одржати од 20. до 23. септембра у Лакташима, а учествоваће седам најбољих екипа из претходне сезоне, односно Будућност, Црвена звезда, Цедевита, Морнар, Партизан, Задар и Олимпија, као и домаћин Игокеа.

         Скупштини клубова у београдском хотелу Краун плаза констатовала је да је претходна сезона "била изузетно успешна и да представља прекретницу у развоју регионалне кошарке".

         "Прва лига је по свим аспектима отишла корак напред, сто је уз премијерна издања Друге лиге, јуниорских турнира и Супер купа, омогућило стварање идеалног амбијента за развој и промоцију кошарке. У прилог томе говори раст посете у дворанама на мечевима Прве лига за чак 24,5 одсто у односу на сезону 2016/17, као и знатно већу посету корисника на официјелним сајтовима и свим друштвеним мрежама АБА лиге", наводи се у саопштењу.

         Директор Крешимир Новосел и спортски директор Жарко Чабаркапа једногласно су добили нови мандат, а у њиховом извештајима за претходну сезону истиче се да је АБА лига учврстила позицију основног покретача развоја кошарке у региону.

         Сходно оснивачком акту и ротацији на основу абецедног реда, на Скупштини АБА лиге извршене су промене у Председништву.

         Председавање у сезони 2018/19 преузела је Игокеа, односно њен генерални менаџер Игор Додик, док је поред Цибоне и њеног генералног менаџера Домагоја Чавловића, место потпредседника Председништва АБА лиге припало ФМП-у и њеном председнику Предрагу Милојевићу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари