Боби каже важна му је репрезентација, али…

ЗБОГ NBA НИЈЕ ИГРАО У ДОСАДАШЊИМ КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО 2019.

Бобан Марјановић

        „Када представљаш Србију, играш срцем и дајеш максимум на терену. Велики је понос носити тај дрес“, поручује играч Лос Анђелес Клиперса, који се нада да ће играти за „Орлове“ у трећем FIBA „прозору“ овог лета

        Бобан Марјановић због наступа у NBA лиги није био у прилици да помогне репрезентацији Србије у досадашњим квалификацијама за Светско првенство 2019. године.

        Екипа је до сада остварила скор 4-1, иза Немачке која нема пораз (5-0), а Марјановић каже да је циљ да „Орлови“ као први окончају квалификације.

        „Сигуран сам да момци желе да заврше на првом месту. Следеће две утакмице, против Немачке и Грузије, биће кључне. Ако добијемо Грузију, последњи меч ће бити као финале за прво место“, поручио је Марјановић у интервјуу за сајт FIBA.

        „Екипа је значајно промењена у односу на претходне године, али ми имамо много талентованих момака, бројне могућности, тако да без обзира на све знам да имамо конкурентан тим. Наша група је веома тешка, са Немцима и Грузијом који су играли на прошлом Еуробаскету, али и Аустријом која иако нема ниједну победу, нас замало да добије“, навео је центар Лос Анђелес Клиперса.

        Горостас из Бољевца верује да ће помоћи репрезентацији у трећем прозору овог лета.

        „Ако будем у прилици да играм за моју земљу овог лета, сигурно ћу то учинити. Важно ми је да играм за Србију, волим да представљам моју државу и кад год имам прилику, ја то чиним. Желим да помогнем Србији и сада и у будућности и циљ ми је да још неколико година наступам за репрезентацију“, поручио је популарни Боби.

        Србија је на претходном Светском првенству 2014. године освојила сребрну медаљу, баш као и на последњим Олимпијским играма у Рију 2016. и Европском шампионату прошле године. Марјановић верује да то нису највећи домети „Орлова“.

        „Можемо да се такмичимо са најбољима на свету, одлично смо функционисали. Али имамо још доста простора за напредак и градимо тим и игру како би Србија била што дуже на врху“.

        „Настављамо да напредујемо и сигуран сам да за Србију тек долазе добри дани. Имамо потенцијал да направимо одличне ствари, бићемо још бољи јер имамо играче и таленат за то. Борба за медаље ће бити тешка, али ми желимо да будемо међу најбољим тимовима, као што смо били и на претходним такмичењима. Када представљаш Србију, играш срцем и дајеш максимум на терену. Велики је понос носити тај дрес, а ми сви желимо да сви Срби буду поносни на нас“, рекао је Марјановић.

        Циљ је изборити пласман на Мундобаскет у Кини 2019. године, а потом кренути у поход на медаљу на том такмичењу. Српски центар зна да ће то бити веома захтеван задатак.

        „Светско првенство следеће године може бити веома изједначено... Све је више репрезентација које могу да се боре за медаљу, тако да су изненађења могућа. То ће бити велики догађај за светску кошарку“, рекао је Бобан Марјановић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари