Црвено-бели у Каунасу: Трећа срећа за Звезду

OД 19.30 ПРОТИВ БУДИВЕЉНИКА У ПРВОМ МЕЧУ ЧЕТВРТФИНАЛА ЕВРОКУПА, ДВА ПУТА ЗАУСТАВЉАНИ У ДУЕЛИМА СА ДИНАМОМ И РЕАЛ МАДРИДОМ

Кошаркаши Црвене звезде

          ТРЕЋИ пут је Црвена звезда стала на четвртфинални праг Еврокупа, односно некадашњег УЛЕБ купа. У претходна два полуфинална врата залупили су Динамо Москва и Реал Мадрид, каснији освајачи трофеја. Иако је сада ривал респектабилан тим украјинског шампиона Будивељника који је, као и наш тим, у ово такмичење упао кроз сито Евролиге, чини се да играчи тренера Дејана Радоњића имају веће изгледе од претходника да начине корак више у другорангираном европском такмичењу.

          На том путу од виталног значаја је данашњи први меч четвртфинала (19.30), у којем ће Будивељник угостити црвено-беле у свом „избегличком кампу“ у Каунасу. Резултат на терену велелепне дворане у литванској кошаркашкој престоници могао би пресудно да утиче на пробој у полуфинале, у којем ће победник овог двомеча играти против бољег из дуела Анкаре и Уникса.

          - Пред нама је утакмица која захтева пуну концентрацију свих 40 минута - каже Радоњић. - И не само то, мораћемо да покажемо максималну чврстину како бисмо дошли до повољног резултата. Будивељник поседује веома квалитетан тим, с великим бројем искусних интернационалаца. Предњаче Американци Минард, Самерс и одлични шутер Ејхерн, а за посебну причу је ниво на којем игра Даријуш Лавринович. Иако има 34 године, у одличној је форми, о чему сведочи податак да је био МВП прве утакмице осмине финала.

          Када се упореде млака кућна атмосфера у Кијеву и она пред религиозним кошаркашким следбеницима у Литванији, не може се рећи да је неутрални терен хендикеп за Будивељник.

          - Мислим да је био логичан потез да изаберу Каунас. Имају чак тројицу Литванаца у својим редовима, осим Лавриновича ту су још Саленга и Анисимов. Амбијент који се створио њиховим тренутним пресељењем додатно је ујединио и мотивисао екипу, која у последње време бележи изванредне резултате - сматра Радоњић. - Акценат у нашој игри, као и у досадашњем делу сезоне, мора да буде на веома агресивној одбрани. Само на тај начин можемо да дођемо до позитивног резултата који би нам дао шансу да у реваншу на нашем терену изборимо пласман у полуфинале.

          Црвено-бели су у Литванију стигли још у недељу увече, тако да су јуче одрадили два тренинга у „Каунас арени“. Са њима је и Бранко Лазић, који је прескочио утакмицу у Задру.

          - Из превентивних разлога одлучили смо да Лазић не путује у Задар. Није се радило о било каквој повреди, једноставно смо проценили да му је потребан одмор како би се регенерисао. На тај начин смо желели да предупредимо евентуални проблем. Сада је са екипом, спреман за дуел са Будивељником - констатује Радоњић.

СА УКРАЈИНЦИМА 1:1

          МЕЧ са Будивељником, прошлогодишњим полуфиналистом Еврокупа, биће тек трећи дуел црвено-белих с неком украјинском екипом.

          Звезда је у својој историји два пута одмеравала снаге са Азомвашом, уз половичан учинак. Било је то у другој фази Еврокупа у сезони 2008/2009, када је у првом мечу славила са 74:62, а потом у Маријупољу поражена резултатом 95:72.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

 
ДАНАС
          Будивељник - Ц. звезда 19.30
 
СУТРА
          ТЕД Анкара - Уникс 18.00
          Валенсија - Алба 18.00
          Хапоел Ј. - Нижњи 18.30
          Реванш мечеви биће одиграни 25. и 26. марта
 
          Вечерњe новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари