Ђорђевић о накнадним позивима играчима

ПОЗИВАО САМ И ПРЕТХОДНО ИГРАЧЕ СА ОГРОМНОМ ЖЕЉОМ,

ТО ЈЕ ОНО ШТО МЕ ОПРЕДЕЉУЈЕ

Александар Ђорђевић

       „Ко буде био на првом тренингу, играће и на Олимпијским играма ако се пласирамо“, рекао је не тако давно селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић, предосећајући да би могло да буде нових отказа и овог лета.

        И било их је.

        Бобан Марјановић, након што је према Ђорђевићевим речима месец дана уочи окупљања „Орлова“ поручио да ће бити ту, објаснио је да није у ситуацији да игра квалификациони турнир, али да може да се придружи за Рио.

        Никола Милутинов такође је одлучио да му је NBA тренутно важнији, па је Ђорђевићу саопштио да ће играти летњу лигу.

        Очигледан хендикеп под обручима постао је још већи када се испоставило да би Србија, поред две „петице“, могла да игра и без две пројектоване „четворке“. Немања Бјелица и Милан Мачван повређени су и, према последњим информацијама из табора „Орлова“, тешко да ће моћи да играју од 4. до 9. јула у „Комбанк арени“, када ће се Србија борити за олимпијску визу.

        Ђорђевић је, сходно новонасталој ситуацији, упитан за дефицит „мишића“ под обручима...

        „Сигурно да бисмо са Бјелицом, који има невероватан офанзивни таленат, на нивоу плејмејкера, били неупоредиво јачи. Жао ми је што се Мачван повредио, он је део ове генерације. Атипичност Марјановића је квалитет, али...“, остао је Ђорђевић недоречен у изјави за „Спортски журнал“, после чега је уследило ново питање:

        Хоћете ли позвати још неког?

        „Позивао сам за претходне акције накнадно Марка Симоновића и Рашка Катића. Играче са огромном жељом. То је оно што ме опредељује, срце, мотив, изгарање, а то је понекад важније од сувог квалитета“, рекао је Ђорђевић и надовезао се:

        „Видећемо шта ће бити кад прођемо квалификације, наравно ако прођемо. Бјелица и Мачван ће сигурно тада бити спремни“, наговестио је да ће се, ипак, ослонити на оне који нису могли да раде од првог дана због повреда, а не других разлога.

Бјелица долази!

        Немања Бјелица, којег је у претходном периоду мучила упала нерва у стопалу, па се због тога отежано кретао, полако излази на крај са непријатном тегобом и требало би да почне с тренинзима. „Долази са кондиционим тренером који је уједно и физиотерапеут Минесоте. Радиће и опорављати се по специјалном програму“, рекао је Ђорђевић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари