Нелсон: Магија Чарлса Џенкинса је учинила своје

У ПАКАО АРЕНЕ СТИЖЕ УНИКС, ТИМ КОЈИ ЈЕ У ДОСАДАШЊЕМ ДЕЛУ ЕВРОКУПА САМО ЈЕДНОМ ПАРКЕТ НАПУСТИО ПОГНУТЕ ГЛАВЕ

         Срећа, задовољство, умор, срце које хоће да искочи из груди… Осећања црвено-белих после епске борбе са Будивељником и пласмана међу четири најбоље екипе Еврокупа, била су помешана.

         Док су са прваком Украјине водили рововску битку пуних 45 минута, од погледа ка крцатим трибинама ледила им се крв у венама, а адреналин им мутио поглед.

         Време је пролазило док су се шансе за пласман у полуфинале смањивале. Многе је већ била захватила паника, кад је Чарлс Џенкинс рекао доста! Иступио је, убацио невероватних 19 поена у финишу и екипу овенчао славом (79-70).

         Све то било је у главама играча, док им је у свлачионици зној капао низ лице. Али, славље је трајало веома кратко. После загрљаја и поносног скандирања имена клуба, сви су сели на клупе. Као да иза њих није био још један огроман успех.

         - Осећам огромно олакшање. Не умор или срећу. Као да сам добио други живот - рекао нам је Демаркус Нелсон кад смо га упитали како то да није остало енергија за славље.

         - Много дугујемо Чарлсу Џенкинсу. Носио нас је, гурао напред. Кад нико није имао одговор, он је иступио и повео нас до победе. Он је морао да плати вечеру кад је продужио уговор. Овога пута ја плаћам.

         Тензија која се створила, као и крцате трибине, морала је да остави трага на екипу. Колико год играчи покушавали да сачувају главу, када се истрчи у гротло Делија, то је готово немогуће учинити. Али, захваљујући Џенкинсу прича је добила бајковит крај.

         - Можда смо могли да добијемо на лакши и убедљивији начин. Али, управо овакве победе граде карактер. Највећи тимови, они који се боре за титуле, побеђују кад играју лоше. Управо они увек нађу начина како да и слабо издање претворе у победу. То смо ми учинили овога пута. Као што сам рекао, држали смо се одбраном, а онда је магија Џенкинса учинила своје.

         Али, бајка Црвене звезде је далеко од краја. Већ у среду је њено ново поглавље. У пакао Арене стиже Уникс, тим који је у досадашњем делу Еврокупа само једном паркет напустио погнуте главе.

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари