Илија Ђоковић: Ђорђевић се никад не одбија…

САЛЕ ЈЕ ВЕЛИКИ ТРЕНЕР КОЈИ ЈЕ НА ПОЧЕТКУ ПРИПРЕМА ДОШАО И РЕКАО ДА НЕМАМ ЧЕГА ДА СЕ ПЛАШИМ

Илија Ђоковић на мечу са Аустријанцима

        ПАЖЊУ на себе кошаркаш Борца Илија Ђоковић скренуо је прошлог лета, када је због недостатка играча, позван у универзитетску селекцију у „минут до 12“. Због цајтнота морао је да се слика за лиценцу у кафићу, док је његова мајка фотографију пасоша слала преко Вајбера. Једноставно, за њега је то био позив који се не одбија. Награда за овакав потез стигла је у новембру, када је његово име освануло на списку селектора Александра Ђорђевића за „први прозор“ квалификација за СП 2019. у Кини.

        - Много су ми значиле партије у репрезентацији, Александар Сале Ђорђевић је велики тренер који је дошао на почетку припрема и рекао ми да немам чега да се плашим, да сам заслужио да будем ту и да имам потпуну слободу - присећа се у разговору за „Новости“ једини репрезентативац из КЛС Илија Ђоковић. - Тако сам се и понашао на терену, слушао шта он прича, радио ствари које најбоље знам. Дао ми је огромно самопоуздање за наставак сезоне у клубу.

        Тренуци у националном дресу остаће му заувек у најлепшем сећању.

        Прочитајте још: Јовица Павловић: Нисмо дуговали када сам одлазио

        - Рад са таквим људима, са таквим стручним штабом, великим играчима... То је невероватна прилика која се пружа једном у животу.

        Или ипак, можда више пута. Илија данас поново долази на окупљање српских кошаркаша за „други прозор“ квалификација за СП, у којем ће им 23. фебруара у Франкфурту ривал бити Немачка, а Аустрија два дана касније у Бечу.

        - Требало би сад да буде ту и Јовић. Ако дође биће нам много лакше, велика помоћ. Немамо сад Мачвана, али је дошао Јеловац, па би све требало да буде у реду. Мислим да можемо да победимо Немачку, па онда и Аустрију и да будемо први у групи.

        Мало среће је недостајало да сруши Црвену звезду и да у Београд стигне као јунак велике победе (18 поена, 3 асистенције за 43 минута). Шампион Србије је у четвртфиналу Купа срушио чачански Борац тек после продужетка.

        - Осећао сам се одлично на терену, носила ме публика. Волим да играм пред пуним трибинама. Веровали смо један у другог. Зато смо и догурали дотле. Звезда се збунила, ми смо убацивали кад је требало, имали смо два пенала да пресудимо меч, али нисмо имали среће. Остаје жал што смо физички пали у продужетку. Звезда је то искористила, ти играчи ипак, играју најјаче такмичење у Европи.

        Борац је тренутни лидер АБА 2 лиге, у ко јој има највише циљеве.

        - Извући ћемо поуке. Настављамо да радимо, да бисмо се и ми квалификовали кроз АБА 2, у прву АБА лигу, што нам је примарни циљ. Надам се да ће да нам доделе домаћинство фајнал-фора у Чачку, то би нам баш значило - подвукао је Ђоковић.

УНИВЕРЗИТЕТСКА ЈЕ ПРАВИ ПУТ

        - Ја мислим да је то прави пут за младог спортисту. Имате „хиљаду“ примера. Јовић, Симоновић, Радуљица... Они су сви прошли кроз универзитетску селекцију и дошли до А тима.

СПИСАК ЗА ДРУГИ „ПРОЗОР“

        НА списку селектора Ђорђевића за мечеве са Немачком и Аустријом су: плејмејкери: Стефан Јовић (Бајерн), Стефан Пено (Алба), Илија Ђоковић (Борац Чачак), Огњен Јарамаз (Мега Бемаx); бекови: Миленко Тепић (Бриндизи), Алекса Раданов (ФМП), Алекса Аврамовић (Варезе), Иван Паунић (Тофаш), Вања Маринковић (Партизан НИС); крила: Дејан Тодоровић (Билбао), Марко Симоновић (Зенит); Крилни центри - Сава Лешић (Отингер), Стефан Бирчевић (Истанбул ББСК), Стеван Јеловац (Нижњи Новгород), центри: Мирослав Радуљица (Ђангсу Драгонс) Ђорђе Гагић (Партизан НИС).

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари