Кошаркаши Цибоне освојили Јадранску лигу

ЦИБОНА ТЕК ДРУГИ ХРВАТСКИ КЛУБ КОЈИ ЈЕ ТРИЈУМФОВАО У 13 СЕЗОНА ЈАДРАНСКЕ ЛИГЕ, ПРЕТХОДНО ПОШЛО ЗА РУКОМ ЗАДРУ 2003. ГОДИНЕ

        Кошаркаши загребачке Цибоне освојили су трофеј Јадранске лиге будући да су у финалној утакмици завршног турнира у Београду савладали екипу градског ривала Цедевите са 72:59 (18:14, 16:12, 15:13, 22:20).

        Цибона је освојила први трофеј регионалног такмичења и постала тек други хрватски клуб који је тријумфовао у 13 сезона Јадранске лиге, након што је претходно пошло за руком Задру 2003. године.

        За најкориснијег играча завршног турнира (МВП) проглашен је Дарио Шарић (Цибона).

        Утакмица је одиграна пред 1.000 гледалаца у Београдској арени, а судили су Илија Белошевић, Миливоје Јовчић и Миливоје Војиновић.

        ЦИБОНА: Кус 8, Планинић 7, Блесингејм 11, Демо, Шарић 23, Розић 11, Јагодић 4, Јунаковић, Маура, Араповић, Сиришчевић 2, Габрић.

        ЦЕДЕВИТА: Мазалин , Зубчић 7, РАмљак, Бабић 4, Делаш 8, Смит 8, Реј, Сутон, Билан, Нуркић 9, Балтић, Баждарић 7.

        Кошаркаши Цибоне заслужено су освојили Јадранску лигу, један од ретких трофеја који загребачки клуб нема у богатој историји.

        Неочекивано финале два хрватска клуба у Београду одиграно је у помало „сабласној” атмосфери пошто је домаћа публика у огромној мери изгубила интересовање за Фајнал фор након елиминације Црвене звезде и Партизана.

        Екипа Цибоне је, практично, водила током целе утакмице, а до тријумфа је дошла вероватно лакше него што је било ко могао и да претпостави.

        Најбољи играч Цибоне Дарио Шарић још једном је потврдио да је један од најталентованијих европских кошаркаша у овом тренутку.

        С друге стране, Цедевита није успела да понови партију из меча са Партизаном у полуфиналу и врати се у живот после двоцифреног заостатка.

        Уз Шарића, најбољи у редовима Цибоне био је Џерел Блесингејм, док је Јусуф Нуркић предводио Цедевиту.

        Колико је био доминантан Шарић говори и податак да је у самој завршници меча, поред поена и „банана”, успевао и да диригује песмом групице навијача са трибина, а крај је дочекао попевши се на рекламу.

        Мечу у Арени присуствовало је око 300 навијача из Хрватске, од којих су већина биле присталице Цедевите.

        Екипу Цибоне бодрило је педесетак навијача, који су повремено вређали центра противничког тима Јусуфа Нуркића.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари