Крстић најкориснији играч Евролиге у јануару

ПОПУЛАРНИ КРЛЕ ЈЕ БЕЛЕЖИО У ПРОСЕКУ 16,4 ПОЕНА,

ШЕСТ СКОКОВА И 1,4 АСИСТЕНЦИЈЕ ПО МЕЧУ

Ненад Крстић

        ЦСКА из Москве води на табели групе Ф Топ 16 фазе Евролиге са скором 4-1, а најзаслужнији за тај успех је капитен репрезентације Србије Ненад Крстић.

        Управо због тога Евролига је прогласила центра Московљана за најкориснијег играча у јануару (MVP).

        Руска екипа је током протеклог месеца остварила четири победе, уз један пораз од Партизана, а срушен је и до тада непобедиви Реал Мадрид. Крстић је у сва четири тријумфа ЦСКА био први или други играч тима, а просечно је на пет одиграних дуела имао 21,6 индексних поена.

        Популарни Крле је бележио у просеку 16,4 поена, шест скокова и 1,4 асистенције по мечу у јануару. Он је на терену у просеку провео нешто више од 27 минута током протеклог месеца, што је највећа минутажа међу играчима у Евролиги.

        ЦСКА је током претходних месец дана победио Локомотиву Кубан после продужетка (84:77), а Крстић је први пут ове сезоне у Евролиги започео тај дуел као стартер и постигао 11 поена уз пет скокова.

        Затим је пао Жалгирис (77:62), а капитен Србије завршио је дуел са 12 поена и шест ухваћених лопти.

        Уследио је пораз ЦСКА у Београду од Партизана (72:73), на којем је Крстић забележио највећи индекс у том колу (33) са 27 постигнутих поена, што је његов рекорд каријере.

        У петом колу Топ 16 фазе у Москви је побеђен велики Реал Мадрид резултатом 85:71, а Шпанцима је то био први пораз у сезони. Крстић му је „кумовао“ са 18 поена, шест скокова и две асистенције.

        Коначно прошле недеље савладан је и Бајерн у Минхену са убедљивих 86:61, а српски кошаркаш уписао је на том гостовању 14 погодака и имао је шест ухваћених лопти.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари