Литванци са 11 „тројки“ до победе

Други пораз Србије на европском првенству

  • Наш тим ће одлучујући сусрет за пласман четвртфинале играти у недељу против Турске

        ВИЉНУС, (ФоНет) - У првој утакмици четвртфиналне групе кошаркашког првенства Европе, репрезентација Србије изгубила је у Виљнусу од Литваније резултатом 100:90 (26:24, 28:20, 24:24, 22:22), али и даље има реалне шансе да се пласира међу осам најбољих.

        После несрећног пораза нашег тима у последњем колу прве фазе такмичења против Француске, Литванци су нас "уништили" невероватним шутом за три поена.

        Домаћини су успели да погоде 11 тројки, што за њих није неуобичајено, али јесте постотак, јер су то остварили из само 19 покушаја.

        У првој четвртини, српски кошаркаши су успевали да одржавају резултатску равнотежу, захваљујући одличном шуту за два поена, али како је време одмицало, постајало је све теже надокнађивати у нападу одличан проценат шута Литванаца.

        Посао је требало одрадити у одбрани, али ту није пронађен начин да се зауставе домаћи кошаркаши. Што је још горе, подбацили смо и у скоку, па су Литваници и приликом ретких промашаја, захваљујући добром скоку у нашем рекету, често добијали прилику за други напад.

        Тако репрезентација Србије није успела да се реваншира Литванији за пораз у мечу за треће место на прошлогодишњем првенству света у Турској.

        Била је ово најбоља утакмица коју је Литванија одиграла на овом шампинату и најлошије издање нашег тима, поготово када је реч о игри у одбрани, јер се не памти када је наша национална селекција примила сто кошева.

        У другом колу четвртфиналне групе Србија ће у среду од 14,30 часова играти против Шпаније, али ће одлучујући сусрет за пласман четвртфинале наш тим играти у недељу против Турске.

        У нашој групи данас су одигране још две утакмице, у којима је Шпанија савладала Немачку резултатом 77:68, док је Француска победила Турску са 68:64.

        Табела Е групе:

Француска 6, Шпанија 5, Литванија 5, Србија 4, Турска 4, Немачка 3 бода.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари