Мундобаскет: Србија добила најтежу групу

ИГРАЋЕ СА СЕЛЕКЦИЈАМА ДОМАЋИНА ШПАНИЈЕ, ЕВРОПСКИМ ШАМПИОНОМ ФРАНЦУСКОМ, БРАЗИЛОМ, ИРАНОМ И ЕГИПТОМ

        Србија није имала среће на жребу за Мундобаскет. Играће у групи А, заједно са селекцијама домаћина Шпаније, европским шампионом Француском, Бразилом, Ираном и Египтом.

        „Упали смо у најтежу групу. Једина са три европска тима, са јаким Ираном и Бразилом, који има доста играча у NBA лиги. Не слажем се да ће нам лакше бити у другој фази, јер мислим да су остале групе, Ц и Д, далеко лакше“, није баш био оптимистичан након жреба у Барселони Бодирога.

        Душко Савановић сложио се да је Србија добила најтежу групу, али оцењује да без обзира на све, „орлови“ морају да се боре за што бољи пласман.

        „Мало је незахвално и рано давати било какве процене, треба прво да видимо ко ће да игра, у којим саставима, каквој форми и са каквим амбицијама. Све је могуће, иако је чињеница да нисмо имали среће на жребу. Ипак, треба да докажемо да нам је место на Светском купу и зато ћемо се борити“, истакао је за „Спорт“ Савановић.

        Он зна шта је почетни циљ Србије.

        „Морамо као једна од четири првопласиране екипе у групи у осмину финала, а онда корак по корак, па шта нам Бог да...“

        Он очекује да ће „орлови“ отпутовати у Шпанију у најјачем саставу.

        „Надам се да ће сви момци који буду позвани на списак Александра Ђорђевића бити здрави и да ће екипа за коју се нови селектор определи достојно бранити боје наше земље“, додао је Савановић.

        И Немања Недовић очекује да ће Србија проћи прву фазу такмичења.

        „Није нам се баш посрећило, али много тога зависиће и од састава са којим ћемо отићи у Шпанију. Не би требало да стрепимо за пласман у наредну фазу, али је битно остварити што више победа због самопоуздања“, рекао је кошаркаш Голден Стејта, који је исход жреба за Мундобаскет коментарисао са америчким саиграчем Клејом Томпсоном.

        „Упоредили смо групе и закључили да је Србија упала у изузетно тешку. Ту су европски прваци Французи, Шпанија која нас је понизила на ЕП у Словенији, Бразилом који може да састави јак тим“…

        Он сматра да ће и ривали у осмини финала бити тешки, али да је то увек тако када се игра на Светском првенству.

        „Трудићемо се да докажемо квалитет, најважније је ићи од утакмице до утакмице“.

        Недовић сматра да ће нови селектор имати важну улогу.

        „Драго ми је што је репрезентацију преузео Саша Ђорђевић, млад тренер, жељан успеха. верујем да ће то пренети на нас, а ми на терен. Знамо шта је постигао као играч, надам се да ће слично остварити и као тренер“, изјавио је Недовић.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари