Пеђа Даниловић мења Ђиласа на челу КСС?

У КАРИЈЕРИ БРАНИО БОЈЕ ПАРТИЗАНА, ВИРТУСА, МАЈАМИЈА И БОЛОЊЕ,

15 ГОДИНА БИО ПРЕДСЕДНИК ПАРТИЗАНА...

Предраг Даниловић

        Бивши репрезентативац и некадашњи председник Партизана Предраг Даниловић поднеће кандидатуру за место председника Кошаркашког савеза Србије, а постоји велика вероватноћа да неће имати противкандидата у тој трци.

        Како преноси Спортски журнал, Даниловић је представио свој програм у КС Централне Србије, а у среду ће у КС Војводине. Изборна Скупштина КС Србије на којој ће бити изабран нови председник, досадашњи Драган Ђилас је 28. октобра поднео оставку, биће одржана 15. децембра.

        Последњи рок за пријаву кандидата је четвртак до 12 часова, а номинација се сматра важећом ако за једног кандидата стигне најмање седам гласова чланова Скупштине КСС. До уторка званичних кандидата није било.

        Следећи корак у изборној процедури за председника КСС је достављање краће биографије, програма рада и листе од четири кандидата за потпредседнике и то по једног за сваки од четири ресора (мушка кошарка, женска, финансије и маркетинг и такмичење). Рок је субота 10. децембар и објављује се на интернет страници КСС.

        Кандидат се сматра изабраним, као и његов тим од четири потпредседника, ако добије већину гласова од укупног броја делегата Скупштине. Гласање је тајно.

        Председник КСС се бира на период који се подудара са мандатом Скупштине КСС, до 21. фебруара 2019.

        Даниловић је у августу 2015. поднео оставку на место председника Партизана, који је водио 15 година. Легендарни кошаркаш је у каријери бранио боје Партизана, Виртуса и Мајамија, а играчку каријеру је завршио 2000. године у италијанском клубу из Болоње.

        Са репрезентацијом наше земље освојио је четири златне медаље на Европским првенствима (1989, 1991, 1995. и 1997), као и бронзу на ЕП 1999. године, док се на Олимпијским играма у Атланти 1996. окитио сребром.

        Даниловић је и са Виртусом из Болоње био европски првак 1998. године, док је у Италији освојио четири национална првенства, један куп и један трофеј у италијанском Суперкупу.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари