Сале Ђорђевић: Једног дана водићу Италију…

БАЈЕРН ЖЕЛИ ДА БУДЕ МЕЂУ НАЈБОЉИМА У ЕВРОПИ, НА НЕМАЧКИ НАЧИН, БЕЗ ПРЕТЕРАНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

Александар Ђорђевић

        Ђорђевић је од 2013. селектор Србије, а са „Орловима“ је био вицешампион Европе, света и Олимпијских игара.

        Међутим, он је тесно повезан са Италијом, где му је дом када нема репрезентативне или клупске обавезе.

        „Ми смо поносни Срби, али смо изабрали Милано и Италију за дом. Једног дана ћу сигурно водити репрезентацију Италије. Сигуран сам, да ће се догодити, али још није време. Радимо добар посао у Србији, напредујемо као група, на првом месту су поштовање и заједништво. Ако си непристојан према саиграчима, без обзира на позицију, нема места за тебе. Ми смо једно и то се види. Није лако водити и клуб и репрезентацију. Умор је неизбежан, али твоја сврха помаже да се до савлада“, рекао је Ђорђевић за италијанске медије.

        Од 2016. је тренер Бајерна са којим се ове сезоне пласирао у Топ 16 фазу Еврокупа, где га очекују дуели са Трином, Зенитом и Лијетувос Ритасом.

        „Бајерн жели да буде међу најбољим тимовима у Европи, али на немачки начин, без претераних инвестиција. Изабрао сам Немачку јер ће Бундеслига бити једна од најбољих у Европи. Жеља је да буде најбоља до 2020. Тај пројекат је рођен пре десет година и резултати су видљиви. Раде на инфраструктури, кошаркашкој култури. Дворане су стално пуне. Имали смо просек од 6.100 гледалаца прошле године. Мислим да је то одлично“, каже селектор Србије.

        Ове сезоне у центру пажње кошаркашке Европе је увођење квалификационих „прозора“ за репрезентације, а због спора са Евролигом селекције нису наступиле у најјачим саставима, па тако ни Србија.

        „Због нашег спорта морамо довести најбоље могуће играче. Да би се привукли навијачи, спонзори, простор у медијима, морамо показати најбољу репрезентацију коју имамо. Без тога то је немогућа мисија. Ко иде да гледа репрезентацију Аргентине у фудбалу без Месија? Исто тако је и у кошарци“, закључио је Ђорђевић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари