Саша Ђорђевић на усавршавању у Оклахоми

БОРАВИЋЕ У САД ТОКОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ПЛЕЈ-ОФА, НА ПОЗИВ АСИСТЕНТА ТАНДЕРА ДАРКА РАЈАКОВИЋА

Александар Ђорђевић

        Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Александар Ђорђевић (50), биће гост стручног штаба Оклахома Сити Тандера на позив дугогодишњег асистента у том NBA тиму, нашег тренера Дарка Рајаковића (39).

        „Блиц“ у издању од понедељка најављује Ђорђевићево усавршавање у Америци током предстојећег плеј-офа, који ће селектор „Орлова“ искористити да присуствује и тренинзима и утакмицама Оклахоме, али и да се упозна са бројним специфичностима везаним за америчку професионалну кошарку.

        Након три године рада са млађим селекцијама Борца из родног Чачка, потом још осам као тренер младих кошаркаша Црвене звезде, Рајаковић је 2009. преузео шпански Торелодонес, а онда три године касније постао први стручњак рођен ван граница САД који је самостално водио екипу у развојној NBDL (сада се зове NBA G лига). Чачанин је две сезоне био тренер Тулсе (2012-14), од које је касније настала Тандерова филијала, Оклахома Сити Блу, а ова „фузија“ значила је и да ће Рајаковић аванзовати у асистента тадашњег тренера OKC-а, Скота Брукса.

        Када је овај стручњак смењен, а на његово место доведен Били Донован, Рајаковић је задржао своју улогу, а ове сезоне искористио и прилику да земљаку Ђорђевићу понуди драгоцено искуство какво подразумева вођење екипе у којој су Расел Вестбрук, Пол Џорџ, Кармело Ентони, Стивен Адамс, итд.

        Ђорђевић је пре две недеље добио отказ у Бајерну из Минхена, после чега је уговором остао везан само за Кошаркашки савез Србије, а када су „орлови“ у питању нашег селектора наредне обавезе очекују 29. јуна и 2. јула када ће се Србија у последње две утакмице прве рунде квалификација за Светско првенство у Кини састати са Грузијом у гостима и Немачком код куће.

        На табели после четири кола прва је Немачка са 4-0, Србија има 3-1, Грузија 1-3, а Аустрија 0-4. Даље иду три тима, бришу се само резултати остварени са елиминисаном репрезентацијом, после чега ће наша Група Г укрстити са Групом Х у којој је поредак тренутно овакав: Грчка 4-0, Израел 2-2, Естонија 2-2, Велика Британија 0-4.

        Из новоформиране Групе Л (септембар 2018, новембар-децембар 2018 и фебруар 2019) пласман на Мундобаскет 2019 оствариће три првопласирана тима.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари