Савановић промашио зицер-победу

ПРВИ ПОРАЗ СРБИЈЕ

У ЛИТВАНИЈИ НА ЕП У КОШАРЦИ

Душан Ивковић

  • Сигурно најбољу утакмицу у националној селекцији одиграо Марко Кешељ који је из девет покушаја погодио седам тројки 

  • Милош Теодосић није имао свој дан 

     ШАУЛАЈ, (ФоНет) - У последњем, петом колу Б групе шампионата Европе за кошаркаше, репрезентација Србије изгубила је вечерас у Шаулају у Литванији после продужетка од селекције Француске резултатом 97:96 (24:25, 19:16, 19:23, 18:16 - 17:16), па је у четвртфиналну групу пренела два бода.

     У драматичној завршници, кошаркаши Србије су пропустили прилику да први део такмичења заврше без пораза, јер је Душко Савановић две секунде пре краја продужетка промашио чист "зицер". Захваљујући томе, Француска је освојила прво место у нашој групи и такмичење ће наставити са четири бода.

     Поред Француске и Србије, у групи ће бити Шпанија, Литванија и Турска, које су такође пренеле два бода, и Немачка, која другу фазу почиње без бодова.

     Репрезентација Србије боље је почела утакмицу и стекла предност од шест поена (12:6), али су се Французи брзо консолидовали и у последњем минуту прве четвртине успели су да поведу 20:19. У другој четвртини предност је прешла на страну наших противника, који су у 20. минуту стигли до пет поена предности, да би Милош Теодосић са три успешно изведена слободна бацања то смањио на два коша.

     Трећу четвртину Француска је почела одлично и стигла до вођства од 52:44, а онда је уследила фантастична серија српских кошаркаша од 13:0. Тај замах изабраници Душана Ивковића нису искористили и у последњу четвртину ушло се са предношћу нашег тима од само два поена.

     У неизвесној завршници Француска је могла да стигне до победе и пре продужетка, јер је код резултата 80:80 имала десет секунди за последњи напад, али га је Тони Паркер лоше одиграо и ушло се у додатних пет минута. Наш тим их је добро почео, али је победа ипак припала "триколорима", захваљујући невероватном промашају Савановића.

     Штета што су српски кошаркаши доживели пораз који је могао да се избегне, али у овој фази такмичења он, ипак, најмање кошта и још има доста времена да све дође на своје место. Најважније утакмице тек предстоје и сигурно је да ће Ивковић знати да исправи све недостатке у игри српске селекције.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари