Шта ове сезоне чека Партизан у Еврокупу?

ЦРНО-БЕЛИ С У МОЖДА МОГЛИ И ГОРЕ ДА ПРОЂУ НА ЖРЕБУ, АЛИ НИ У ОВОЈ ГРУПИ НЕЋЕ ИМАТИ ЛАК ПОСАО, ПОСЕБНО ЗБОГ ФИНАНСИЈСКЕ СИТУАЦИЈЕ

        Након 13 евролигашких сезона, КК Партизан НИС ће ове играти у слабијем европском такмичењу Еврокупу.

        Међутим, црно-бели ће за ривале имати веома јаке представнике литванске, руске, турске и израелске кошарке, уз амбициозни тим из Румуније.

        Ривали српском шампиону биће повремени Евролигаш Лијетувос Ритас из Литваније, прошле сезоне најбољи тим регуларног дела турског шампионата Банвит, препун Американаца Красни Октобар, сличним резоном вођен Хапоел из Јерусалима, те румунски Асесофт.

        Партизан је можда могао и горе да прође на жребу, да извуче Химки, Локомотиву Кубањ или Бешикташ, али ни у овој групи неће имати лак посао, посебно због тешке финансијске ситуације у Хумској 1.

        Већ је почетак националних шампионата показао ко ће бити највећи проблем за Партизан, Лијетувос Ритас је већ у такмичарској форми јер је одиграо шест утакмица и добио све.

        Одличан старт има и у Израелу Хапоел са два убедљива тријумфа, док су Банвит и Красни Октобар и Асесофт тек почели своја првенства па није могуће проценити на ком нивоу су у овом тренутку.

        Уздрман финансијском кризом која је лимитирала појачања за ову сезону, црно-бели ће свакако уз подршку десетина хиљада навијача из утакмице у утакмицу покушати да се достојно представе у ЕК, који даје једну карту за учешће у Евролиги следеће сезоне.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари