Тешка серија за Црвену звезду у Евролиги

НЕПТУНАС ЈЕ ОЗБИЉНА ЕКИПА, ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У КОНКУРЕНЦИЈИ ДВА ЕВРОЛИГАША ДОШАО ДО САМЕ ЗАВРШНИЦЕ ЛИТВАНСКОГ ПРВЕНСТВА

     Дејан Радоњић

        Црвено-бели ће у уторак увече кренути пут Литваније јер ће због штрајка радника „Луфтханзе“ морати да путују преко Москве.

         „Не знамо када ћемо стићи и шта можемо да очекујемо после таквог пута, али не тражимо алиби. Не знамо ни да ли ћемо имати тренинг пред утакмицу, али спремни смо за све ситуације“, навео је Радоњић.

         „Ово је почетак тешке серије утакмица за нас, Нептунас, па гостовање у Задру, потом још пет-шест мечева у низу који изискују максималну ангажованост. Због новонастале ситуације имаћемо вероватно само један тренинг пред Нептунас, али морамо да будемо спремни“, додао је Радоњић.

        Звезда је у првом колу Евролиге савладала Галатасарај, а Радоњић је рекао да у клубу „већ постоји довољно оптерећења и да то не треба да се повећава“.

         „Добро је што смо овако почели, али треба бити спреман и на друге ситуације. Даћемо све од себе, али да оставимо иза себе Олимпијакос, Галатасарај, Лаборал и Валенсију, колико је то реално“, упитао је Радоњић, слегавши раменима.

        Радоњић је додао да екипа Нептунаса није аутсајдер у Д групи, иако је тако изгледало након жреба.

         „Када смо добили ривале у Евролиги, створио се амбијент да су потпуни аутсајдери, али то је било у тренутку када још нису били формирани тимови. Нептунас је озбиљна екипа, што је доказао и прошле године када је у конкуренцији два евролигаша дошао до саме завршнице њиховог првенства и изгубио у финалу од Жалгириса“.

        На питање новинара да ли је центарска линија велика предност његовог тима, Радоњић је рекао:

         „Ангажовали су Анисимова из Будивељника, али се он кратко задржао у екипи. Очигледно да су задовољни овим саставом, имају снажне момке, не толико високе, али то им омогућава да играју брзо, што је одлика свих литванских екипа. Ово је за њих историјски меч, први пут играју у Евролиги пред својим навијачима и сигурно ће пружити више од максимума“, закључио је Радоњић.

        Нептунас је у првом колу изгубио на гостовању Кућу Лаборал, док је Звезда била боља од Галатасараја.

        Утакмица другог кола Д групе Евролиге игра се у четвртак од 18 сати.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари