Тренер Визардса „наместио” Јокићу техничку!

ДОК СУ СЕ ИГРАЧИ КРЕТАЛИ КА КЛУПАМА, У ПРОЛАЗУ ЈЕ ДОШЛО ДО КОНТАКТА ИЗМЕЂУ БРУКСА И ЈОКИЋА

 

        Партија сезоне за Николу Јокића (29 поена, 9 скокова, 5 асистенција) је нажалост остала у сенци крајње необичног инцидента због којег је српски кошаркаш санкционисан техничком грешком у самој завршници утакмице са Вашингтоном, која је директно утицала на пораз Нагетса.

        Наиме, тренер Визардса Скот Брукс је звао тајм-аут одмах пошто је Мареј поентирао и смањио предност гостију на 104:102 пола минута пре краја. Док су се играчи оба тима кретали ка клупама, у пролазу је дошло до контакта тренера Вашингтона и Јокића, који су судије, након прегледаног снимка и галаме Брукса, окарактерисали као неспортски потез нашег играча иако је било очигледно да је тренер Визарда театрално одреаговао.

        Јокић и комплетна хала били су у неверици, јер био је то моменат који је додатно удаљио екипу од преокрета и умањио јој шансу за победом.

        „Покушао сам да погледам резултат на семафору и ударио тренера. Жао ми је што сам свој тим довео у лошу позицију. Мислио сам да је мене неко одгурнуо и помислио да није битно“, рекао је Јокић.

        Скромни Србин није покушао да се правда нити је оптужио Брукса за глуму, која је била очигледна, што је истакао и тренер Нагетса Мајк Мелоун.

        „Гледао сам снимак десет пута. Никола је рекао да није намерно. Излазио је са терена, Брукс је улазио на паркет, било је контакта, искрено мислим да је мало украшен. Верујем да није намерно, такође. Брукс је веома добар тренер и човек. Овакве ствари се догоде у жару борбе и не можеш увек да их објасниш“, рекао је Мелоун.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари