Вечерас Партизан НИС и Цедевита у „Пиониру”

ПАРТИЗАН ЈЕ УЗДРМАЛА ВЕСТ ДА ЋЕ СЕЗОНУ ЗАВРШИТИ БЕЗ КИНЗИЈА,

КОЈИ ЈЕ ПРОШЛЕ СЕДМИЦЕ ОТПУТОВАО У САД НА ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕД

        Вечерашњи сусрет кошаркаша Партизана НИС и Цедевите у „Пиониру” (20.45 ч, РТС 2) нема такмичарски значај, али је битан као увертира у њихов окршај у полуфиналу завршног турнира Јадранске лиге, који следи за четири седмице у „Комбанк арени”. Победник ће извесно добити охрабрење, које би било посебно значајно за Загрепчане будући да још немају тријумф против „црно-белих” у Београду.

        - Цедевита је играма и резултатима заслужила друго место. Има тим попуњен на свим позицијама. Била би велика ствар да је победимо. И поред свих потешкоћа и проблема на које наилазимо, спремни смо да одиграмо добро - казао је бек шампиона Миленко Тепић.

        Пред данашњу утакмицу, Партизан је уздрмала вест да ће сезону завршити без Теренса Кинзија, који је прошле седмице отпутовао у САД на лекарски преглед, после којег је његов менаџер обавестио клуб да је повреда скочног зглоба таква да не може да игра. Тридесетогодишњи кошаркаш је отпутовао са свим стварима и највероватније се неће враћати, а у Партизану кажу да ће, ако се не појави у среду, бити реч о тешкој повреди уговора.

        - Амерички лекар је утврдио да су оштећена два лигамента, што је показао и преглед код нас. Може и овде да обави терапију. Нисмо могли да га спречимо да оде у САД, а сачекаћемо среду, па ћемо видети - рекао је тренер Вујошевић.

        Американац је одиграо сјајно у „црно-белом” дресу и постао један од хероја навијача, многи од њих га и не доживљавају као „дезертера”. У Партизану су ипак разочарани, имајући у виду лекарску процену после трећег прегледа у Србији (први није показао тежа оштећења) да Кинзи може да игра уз дозиране напоре.

        - Рекао сам му да помогне колико може и у нашем последњем разговору је тврдио да жели да остане - саопштио је Вујошевић. - Пре месец дана је његов менаџер и показао интересовање за још једну годину уговора. Али, Кинзијева одлика су нагле промене. Осим у једној ситуацији, добро се понашао, борио за екипу, солидно тренирао. Њему се најмање каснило са уплатама, у роковима предвиђеним уговором.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари