Вујошевић: Озбиљан клуб не зависи од једне лопте

ТВРДИ ДА ЈЕ ЕКИПА ПРЕВАЗИШЛА ШОК ЗБОГ ПОРАЗА ОД ЦЕДЕВИТЕ И ДА ЋЕ ЈУРИШАТИ НА ПОБЕДУ У ДЕРБИЈУ И НА НОВУ ТИТУЛУ ПРВАКА ДРЖАВЕ

     Душко Вујошевић

        На кључном фронту претрпљен је неуспех, али то не значи да сада треба стати, порука је Партизановог тренера Душка Вујошевића.

        Нолан Смит срушио је снове читавог клуба кошем у последњој секунди АБА полуфинала против Цедевите, међутим, како је објаснио трофејни стручњак, ни срећа не може увек да буде на страни једног тима.

        „Овај посао зависи и од среће, а временом се учи да се она заслужује“, поручио је Вујошевић.

        „У једну лопту стаје много ствари, али судбина озбиљног клуба не може да стане у њену путању. Човек мора да буде спреман“.

        Вујошевић је констатовао да ће нови шампион региона, Цибона, боље искористити свој успех за стабилизацију клуба, него што је то учинио Партизан претходних година.

        Најавио је и да ће црно-бели дипломатским путем покушати да добију 'вајлд кард' за учешће у Евролиги, али и одмах додао да не треба бити „нереални оптимиста“ по том питању.

        „Не знам колико година узастопно играмо Евролигу и већ је креирана публика, која прати то такмичење у великом броју и са великим интересовањем. Због тога ми је и највише жао“.

        „Ипак, Еврокуп не би требало потцењивати. То такмичење је, као и Јадранска лига, веома захтевно. Уосталом, успех у Еврокупу такође може бити глорификован за публику и штампу“.

        Упитан да ли ће учешће у Еврокупу бити исплативо за црно-беле, одговорио је потврдно, кратком поруком: „Еврокуп доноси премију града!“

        Потом је, са мање ироније, нагласио да се у тешком периоду узда у подршку навијача.

        „Верујем да ће Партизан направити добар тим и да ће публика имати мотива да нас подржи. Видели сте реакцију навијача у петак. Из тога бих могао да предвидим њихово понашање следеће сезоне...

        „И да смо се пласирали у Евролигу, било би нам јако тешко. Ове сезоне смо били најгледанија екипа, па нам је то помогло да изађемо из тунела. Наравно и да је играње у Евролиги добар начин да се отежа тенденција за свођење Партизана на други клуб у граду. Неки овде хоће да се направи ситуација као у Мадриду, где постоји Реал и још један мањи клуб, Атлетико, који ту прави неке резултате“.

        Вујошевић је рекао да се предстојећи „вечити“ дерби мора посматрати у контексту резултата које су оба тима постигла на Фајнал фору АБА лиге.

        „Ти порази и код једних и код других повећавају мотивацију и обавезу. Ми смо успели да се повратимо после шока у полуфиналу и да, колико год то било тешко, скренемо поглед ка будућности, конкретно ка утакмици која следи“.

        „Сваки дерби има своју специфичност и карактеристичан сјај, као и важност коју носи за публику, играче и стручне штабове... Играмо пред својом публиком, требало би да оверимо предност домаћег терена и после тога да одиграмо домаћу лигу са великом мотивацијом“.

        Учитељ црно-белих нада се победи у среду и уверава да сви у клубу желе да одбране титулу, у нади да ће првенство протећи регуларно.

        „Надам се да ће све проћи поштено, без обзира на начин на који је изабрано руководство лиге. Имамо одређене страхове, али као што каже Хамлет, човек треба да буде спреман и то је све“.

        Вујошевић је пожелео добру игру, поштено суђење и спортско навијање присталица Партизана и Звезде - за свој клуб.

        Улазница нема у слободној продаји, тако да ће црно-беле бодрити власници сезонских пропусница, док ће са ривалским клубом бити обављена уобичајена размена одређеног броја карата.

        Црвена звезда Телеком и Партизан воде на табели Суперлиге, као једине непоражене екипе у прва четири кола. Сви остали изгубили су најмање по два меча.

'АЈДЕ ЈАНО...

        Душко Вујошевић прокоментарисао је кандидатуру Београда за домаћинство Ф4 Евролиге и квалификационог турнира за то такмичење, у којима би требало да учествује и Звезда.

        „Драго ми је, као човеку кошарке, што се Београд кандидовао, мада као грађанин имам нека питања. Све ми то личи на народну песму Ајде, Јано, кућу да продамо, да продамо само да играмо...“

        „Државни апарат је стављен у службу стварања што бољих услова за тим који је изборио место у квалификацијама, а занимљиво је да Београд хоће Фајнал фор баш у години када Партизан не игра Евролигу“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари