Звездаши дочекали Евролигу у Пиониру, не и чудо

ПОМОГНУТИ ПРИСТАЛИЦАМА ОЛИМПИЈАКОСА, НАВИЈАЧИ НИСУ УСПЕЛИ

ДА „ПОГУРАЈУ“ СВОЈ ТИМ ДО ПОБЕДЕ НАД ФАВОРИТОМ ИЗ АТИНЕ

        Још од прошлог века чекали су навијачи Црвене звезде евролигашки меч својих љубимаца у Пиониру. Дочекану шансу да „Храму кошарке“ коначно виде њихов излазак на терен уз песму „Девотион“ искористили су у петак, испунивши Пионир и изнад (проширеног) капацитета.

        Према подацима које је прочитао званични спикер, на улазима је од 18.00 часова очитано више од 7.100 карата. Чињеница да су три од четири дела хале све време стајале због гужве, одавала је утисак додатног „пробијања“ капацитета дворане.

        Међу „Делијама“ су стајали и навијачи Олимпијакоса, који су допутовали у Београд да виде утакмицу ФК Црвена звезда - ФК Раднички 1923, па гостовање свог атинског ривала, па суботњи „вечити дерби“.

        Одмах после меча, чекао их је дабл-декер аутобус и одвезао ка Љутице Богдана. У главном граду их је око 250.

        Присуство присталица Олимпијакоса и јака веза два црвено-бела клуба стављена је до знања гостујућим играчима на неколико начина - кореографијом са заставицама „Gate 7“, певањем песама на грчком језику и химном клуба из Пиреја (!?), пуштеном са разгласа током загревања.

        Ипак, није звиждано баш свакоме ко је у зеленој опреми изашао на терен.

        Владимир Јанковић, син Слободана, преминуле легенде Црвене звезде, добио је од гледалаца аплауз, а од очевог клуба црвено-бели дрес, са бројем осам на леђима. Поклон му је уручио Небојша Илић, некадашњи Бобанов саиграч, а садашњи тим менаџер клуба.

        Слављеничка атмосфера са почетка утакмице продужена је све до четврте четвртине. Пионир је јечао од песама и током игре и током прекида, на терен ништа није убацивано, а публика је аплаудирала.

        Легендарни тренер Ранко Жеравица насмејан је испратио тројку Јаке Блажича са велике удаљености. Два места од њега седео је Игор Ракочевић, са телефоном у руци, живо пратећи игру екипе коју је до скоро предводио на терену.

        „Штета што и прву утакмицу нисмо играли у Пиониру. Публика је ближе, осећа се боља конекција са играчима“, рекао је новинарима бивши капитен Звезде, кога су навијачи поново поздравили уобичајено великим аплаузом и скандирањем „Игоре, Игоре“.

        Неколико метара од њега стајао је нови NBА пензионер Владимир Радмановић, а иза њега Делије. Бучне до финиша, не и у њему.

        Цела дворана у неверици је гледала како Панатинаикос у завршници стиже и престиже Звездину предност од 14 поена. Концентрисани на паркет, сви су ишчекивали епилог, па виком затресли халу при поготку Блејка Шилба за одлазак у продужетак.

        Ипак, „зелени“ су тројкама на почетку додатног периода наговестили своју победу, која се и догодила и која, иако болна, није видно демотивисала домаће. Навијачи су одали поштовање играчима на учињеном и песмом их испратили у свлачионицу...

        За разлику од дуела са Макабијем, играчи нису за собом оставили чист паркет.

        На терен су током последње четвртине убацивани упаљачи и кованице, усмерене ка судијском трију. Истовремено је и Димитрис Дијамантидис ометан ласером, упркос апелу са записничког стола.

        „Падале су пи***рије на терен, али нема везе, људи су разочарани“, рекао је после утакмице плејмејкер гостију Роко Укић.

        „Нису нам судије криве. Ми смо криви“, констатовао је капитен Звезда Марко Симоновић.

        Црвено-бели ће наредни евролигашки меч одиграти 7. новембра, када гостују Лаборал Кући. У новембру ће у Пиониру угостити Лијетувос Ритас (15.11) и Макаби (28.11), а у децембру ће још једном отићи у Комбанк арену, на меч претпоследњег кола, против Лаборала.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари