Никола Грбић: Сада мислимо само на Пољаке

У ДРУШТВУ СМО НАЈБОЉИХ СВЕТСКИХ ЕКИПА И НАДАМО СЕ ДОБРОМ РЕЗУЛТАТУ, РЕКАО ЈЕ СЕЛЕКТОР

Одбојкаши Србије

        БРАНЕ сребро, сањају злато, радоваће се и бронзи. Одбојкаши се на старту финалног турнира Светске лиге у Кракову одмарају, тако да ће (среда, 20.30) имати прилику да на делу виде ривале из групе Ј, Пољску и Француску. Срби у четвртак у истом термину против домаћина крећу у поход на победничко постоље. У петак (17.30) играју са „триколорима“. Буду ли први или други, у суботу ће играти у полуфиналу, а у недељу ће се борити за медаљу.

        - Увек је велика част играти на завршном турниру сваког такмичења. Овде је шест најбољих светских екипа, надамо се да ћемо играти на нивоу као у групној фази и да можемо да се надигравамо са ривалима. Као и увек идемо корак по корак, у овом тренутку мислимо само на Пољаке. У суштини најбитније је да будемо фокусирани на своју страну терена - истакао је селектор Србије Никола Грбић.

        Драган Станковић је на конференцији за штампу нагласио да је „орловима“ било тешко да се припремају, јер не играју на Олимпијским играма у Рију:

        - За нас сваки меч има снагу финалног. У друштву смо најбољих и учинићемо све да остваримо добар резултат.

        Наша селекција у атрактивном такмичењу игра од 1997. и до сада је освојила пет сребра и три бронзе. Лане су у Рију у финалу изгубили од Француске са 3:0.

        - Не знам колико ће нам користити слободан дан, јер после ћемо играти без паузе. Срећом, већ смо навикли на овакав ритам. У суштини, све зависи од нас. Најбоље светске селекције су на фајнал-сиксу одлучиваће нијансе, тренутак инспирације или расположени појединац. Трудићемо се да у свакој утакмици заслужимо да то будемо ми - наглашава либеро Невен Мајсторовић.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари