Леонардо повратио веру у успех у Суперлиги

СЕРИЈА ПАРТИЗАНА: ЦРНО-БЕЛИ ВЕЗАЛИ 28 УТАКМИЦА БЕЗ ПОРАЗА,

УЗ СВЕГА ТРИ РЕМИЈА...

        У Партизану тврде да су победом у 154. „вечитом“ дербију доказали да су најбољи тим у Суперлиги. Црно-бели 28 утакмица без пораза...

        Челници Партизана донели су одлуку прошлог августа, после пораза од крушевачког Напретка (1:2), да смене Ивана Томића и да за шефа стручног штаба ангажују Марка Николића.

        Млади тренер није успео да за неколико дана покрене екипу и уследио је још један пораз. Овај пут, Војводина је зауставила „парни ваљак” у Хумској (1:3).

        Партизан је успео да савлада Јавор у Ивањици (2:0) и Чукарички (1:0), али је онда уследио још један шамар и то од Спартака у Суботици (1:2).

        Завршена прича. Црвена звезда је већ била у доброј мери одмакла и што је још важније, имала је прилику да победом у Хумској можда и направи кључан корак у бегу за новом трофеју.

        Николић је некако успео да консолидује екипу, да савлада Рад и Борац у Чачку и да у победничком расположењу дочека 154. „вечити дерби”. Нико није ни слутио да је велика серија непобедивости „парног ваљка“  већ почела да тече...

        Потврдио ју је Леонардо!

        У „минут до 12” Бразилац је одлучио дерби у Хумској и вратио веру партизановцима да Суперлига, иако на свом почетку, није изгубљена у уводној фази као сезону пре.

        Партизан се „уздигао као Феникс из пепела”...

        Један за другим „падали” су ривали у два домаћа такмичења. Црно-бели везали су 28 утакмица без пораза, уз свега три ремија (против Радничког, Војводине и Звезде), а најбољи су били када је то било најпотребније - у 154. „вечитом дербију”.

        Иако је свака утакмица за Николићев тим била „ бити ил' не бити“ , дуел са Црвеном звездом имао је посебну тежину. Највећи ривал је у свом дому могао практично да реши питање првака, јер би шест бодова предности у такмичењу као што је Суперлига била недостижна разлика.

        Партизан је управо у таквим ситуацијама претходних сезона „оверавао“  титуле, а сада се нашао у позицији да мора да победи како би финиш сезоне учинио неизвесним.

        И успео је...

        Надиграо је Звезду! Од тријумфа није одустао ни када је противник изједначио и играо боље почетком другог полувремена. Напротив. Узвратио је још јаче...

        Фудбалери Партизана и стручни штаб учинили су све што је до њих. Али, питање шампиона и даље није у рукама црно-белих. Конце Суперлиге још увек држи Звезда, која је лидер захваљујући бољем пласману после 30 кола.

        Ипак, вера да „вечити“ ривал у преосталих шест кола, уз победе Партизана, може да киксне - не напушта никога у Хумској.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари