Рукомет: Србија у Нишу убедљива против Алжира

НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ ЗА ДАМЕ У УТАКМИЦИ ДРУГОГ КОЛА, Б ГРУПЕ,

РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА КВАЛИТЕТНИЈА И МНОГО СИГУРНИЈА НЕГО ПРОТИВ ЈАПАНА

        Ниш - У квалитетнијој и много сигурнијој игри, него на отварању шампионата света са Јапаном, репрезентација Србије савладала је Алжир(34:14) и освојила нове бодове у квалификационој групи „Б“ која се игра у нишком „Чаиру“. Нишка спортска дворана поново је била испуњена скоро до последњег места и на трибинама „Чаира“ било је више од 3.000 посетилаца.

        Веома упорне рукометашице Алжира пружиле су озбиљан отпор, али само на почетку сусрета. У одбрани, иако знатно ниже од српских рукометашица, играле су чврсто, а у нападу веома покретљиво и брзо. После 12 минута било је 5:4 за Србију, али већ три минута касније на семафору је стајало 8:5.

        На почетку 16.минута из игре је, добивши црвени картон, до краја сусрета искључена српска репрезентативка Драгана Цвијић. Ударила је Набиу Тизи лактом у главу, судије су то виделе и казниле је. Алжир је из пенала смањио на 6:8 и тај резултат се није мењао све до 21.минута, када је Србија постигла девети погодак. Након тога, у последњих десетак минута првог дела Алжирке су посустале и Србија се „одлепила“. Постигле су до краја полувремена чакдесет (10) голова, а да ни један нису примиле и на одмор се отишло резултатом 18:6 за Србију. Репрезентативке Алжира нису постигле погодак пуних 14 и по минута, а тај период игре посебно су обележиле голман Србије Катарина Томашевић и у нападу две Јелене - Нишавић и Живковић, које су постигле тачно половину од 18 голова за Србију

        У првим минутима наставка Алжир постиже два гола узастопно и смањује на 8:18, али све остало било је у знаку рукометашица у црвеним дресовима. На истеку 40.минута било је 22:8, а у 48. - 27:9 за Србију. Пружио је тренер Саша Обрадовић шансу свим рукометашицама, разиграле су се Андреја Лекић и Сања Дамњановић, на голу је блистала Јована Рисовић и до краја сусрета сигурном игром и у одбрани и у нападу наша репрезентација рутински је и без много напора дошла до нових бодова.

        Занимљиво је да су рукометашице Алжира постигле у других 30 минута осам голова, односно два више него у првом, од тога чак пет у последњих десет минута утакмице!?!

        Иначе, у првом мечу 2.кола групе „Б“ Бразил је убедљиво савладао Кину резултатом34:21 (19:12), а у трећој су се касно синоћ састале репрезентације Јапана и Данске.

        СРБИЈА: Томашевић, Крпеж, Поповић, Лекић 2, Живковић 4, Дамњановић 6, Ерић 2, Рајовић 3, Огњеновић, Филиповић, Нишавић 9, Стојиљковић 2, Лишчевић 1, Цвијић, Лојпур 2, Рисовић.

        АЛЖИР: Абделкадер, Кхуилед,Белакдар 2, Доб, Хаснауи, Титоу 2, Аит Ахмед, Сехаби, Зиади 5, Изем,Иберкарен, Бусора, Хемиси 2, Тизи 3, Бенаиха.

        Хала Чаир. Гледалаца: преко 3.000. Судије: Кричен и Маклоуф (обојица из Туниса).

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари