Рукометаши пред Русију: Све карте на победу!

РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ СРБИЈЕ ИСКОРИСТИЋЕ УТОРАК ДА СЕ ОДМОРЕ ОД УТАКМИЦЕ СА ПОЉСКОМ И ДОДАТНО СКАУТИРАЈУ НАРЕДНОГ РИВАЛА

        Тешко, борбено и на крају слатко најбољи српски рукометаши успели су да остваре победу у првом мечу Европског првенства. Савладали су Пољаке, у неизвесној завршници (20:19), а јунак је био голман Дарко Станић.

        Дан после, у табору „орлова“ су мирно сабирани утисци.

        „Искрено, да ми је неко понудио пре почетка првенства да на овакав начин победимо Пољску, ја бих то и прихватио. Мало ми остаје жал, после првог полувремена смо други део лоше отворили и онда сами себи ставили терет на леђа и није то више било тако покретно и лепршаво“, рекао је селектор Владан Матић.

        Шеф стручног штаба репрезентације показао је стрпљење према играчима и у моментима када им није ишло.

        „Хоћу да им покажем да верујем у њих. Само, они сами морају такође да верују у себе. Тако некада улазим у ризик, стављам главу на пањ, чак да ми је ви, новинари, понекада и одсечете. Стварно верујем у њих и очекујем исто тако и они то мени да врате. У последњих десет минута вратио сам на терен Вујина и Илића, које сам мало одморио. Време је да понесу највећи терет и решавају утакмице“, додао је Матић.

        Селектор има лепо мишљење о наредном ривалу, селекцији Русије.

        „Можемо да причамо шта хоћемо, али су јако лепо подмладили екипу и јако лепо играју. Нису то више они стари Руси, статични. Мислим да ћемо у среду успети да их победимо и да лепо дочекамо утакмицу са Француском. Бице то рововска борба, а верујем да ћемо из добре одбране развити контру и полуконтру, што у мечу са Пољском нисмо имали“, додао је Матић.

        Капитен Момир Илић такође је истакао врлине „баћушки“ и открио план „орлова“ за друго коло.

        „Доста су бржи и покретљивији од генерације пре ове. Неће бити ни мало лако. И њима је утакмица са нама од великог значаја. Овај дуел ће, по мом мишљењу, бити још тежи него против Пољске. Са тријумфом обезбеђујемо пролаз у други круг и идемо са најмање два бода. Бацамо све карте на то!“, поручио је он.

        Са њим се сложио и искусни пивотмен, Растко Стојковић.

        „Слична су екипа као Пољаци, са тешким бековима. Имају, такође, великог пивотмена и сигуран сам да ће игра бити јако слична као у првом мечу. Мислим да ће опет наша снага лежати у колективу, да нема предаје 60 минута и тријумф неће изостати. Рецепт за победу против Русије и наредних ривала је добра одбрана, на челу са Дарком Станићем. Из тога би требало да развијемо контру и полуконтру. Ако то успемо, тријумф је загарантован“, подвукао је он.

        Дуел Србије и Русије у другом колу Европског првенства у Данској биће одигран у среду, са почетком у 18.00 часова.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари