Србија у четвртфиналу голом у последњој секунди

УТАКМИЦА У КОЈОЈ СУ СРПКИЊЕ ДИКТИРАЛЕ ТЕМПО ТОКОМ СВИХ 60 МИНУТА, УМАЛО НИЈЕ ОТИШЛА У ПРОДУЖЕТКЕ

         Репрезентација Србије изборила је пласман у четвртфинале Светског првенства! Голом Јелене Ерић у последњој секунди меча, наше рукометашице су обрадовале 12000 навијача у „Комбанк Арени“ и читаву нацију победом над Јужном Корејом 28:27 (12:11). Утакмица у којој су Српкиње диктирале темпо током свих 60 минута, умало није отишла у продужетке, али после свега виђеног, гол у последњој секунди је био праведна завршница дуела за инфаркт...

         Атмосфера у лепо испуњеној „Комбанк Арени“ као да је уплашила Корејке на старту, па је селектор Лим Јонг Чул себи својствено већ у петом минуту позвао своје играчице на минут одмора при резултату 2:0. Одлично је стартовала српска одбрана са расположеном Каћом Томашевић на голу, али и напад је лако надигравао корејску зону. Андреа Лекић је одлично отворила утакмицу, сваки дуел један на један ишао је у корист Србије, пао је и цепелин на линији Огњеновић - Поповић.

         Бековска линија Дамњановић - Лекић - Поповић функционисала је беспрекорно, а управо је други гол Јелене Поповић донео вођство 8:5 у 14. минуту. Посебно инспирисана на десној страни била је Катарина Крпеж. Десно крило наше репрезентације је до 16. минута постигла три гола и украла две лопте, довољно за највишу оцену, какву је имала и Каћа Томашевић међу стативама.

         После почетног шока, прорадила је корејска бековска линија Кореје (Ру, Квон, Јо), али је одбрана и даље остала порозна на све акције српског напада. Сања Дамњановић је другим голом довела Србију на 10:6 (17.), а три минута касније при резултату 10:7, Саша Бошковић је позвао минут одмора, након кога је уследио нови гол левог бека наше репрезентације.

         Оно што је добро, Бошковић није хтео да мења. Тако је после Дамњановић, нови гол постигла друга чланица почетне бековске тројке, Јелена Поповић - 12:8. Тај погодак у 22. минуту, означио је и почетак кризе у српском нападу до краја полувремена. Понестало је идеје Српкињама, тако да су и два напада за +5 отишла у неповрат.

         Са друге стране, разиграле су се Корејанке и завршиле полувреме серијом 3:0. Покушао је Бошковић са уласком Јоване Стоиљковић да пробије зид Азијаткиња шутем споља, али није му пошло за руком. И поред доброг утиска, на полувреме се отишло само са голом предности - 13:12.

         Слично првом делу, одлично су Српкиње отвориле наставак меча са по два гола Јелене Поповић и Драгане Цвијић. Серија 3:0 донела је 16:12 тиму Саше Бошковића, а Корејке су до мреже Каће Томашевић, која је наставила да бриљира, могло се само преко седам метара.

         Поповић, Лекић, па Крпеж, Кореја је била у нок-дауну (20:14) до тајм-аута у 41. минуту. Пауза као да је опустила изабранице Саше Бошковића. Пар брзоплетих напада, пратио је пад концентрације у одбрани, а Корејке су серијом 5:2 вратиле неизвесност у овај дуел и натерале Бошковића позове на договор - 22:19 (47.).

         Одговорност је преузела, капитенски, Андреа Лекић и са два гола повратила сигурност у игру домаће селекције ношене одличним навијањем са трибина „Арене“ (24:20, 49.). Корејке се, међутим, нису предавале. Одлепиле су у једном тренутку Лекић и Дамњановић, уследила је серија голова, закључно са поготком за 25:25 на четири минута пре краја.

         Реаговао је Бошковић тајм-аутом. Уследио је осми погодак Андрее Лекић, па гол Сање Дамњановић за предност 27:26. У последњи минут ушло се са голом предности и нападом, који 45 секунди пре краја не користи Светлана Огњеновић погодивши стативу.  Казна је стигла 22 секунде пре краја, када је искусна Риу изједначила на 27:27. И када се помислило да ће меч отићи у продужетке, Јелена Ерић је голом са 10 метара са звуком сирене решила меч...

СРБИЈА - ЈУЖНА КОРЕЈА 28:27 (13:12)

         Дворана: „Комбанк Арена“. Гледалаца: 12.000. Судије: Фонсека и Сантос (обојица из Португала).

         Седмерци: Србија: 0, Јужна Кореја: 9 (8).

         Искључења: Србија 6 минута, Јужна Кореја 6 минута.

         СРБИЈА: Крпеж 4, Поповић 6, Лекић 8, Живковић, Дамњановић 6, Ерић 1, Рисовић (2 одбране), Рајовић, Огњеновић, Филиповић, Томашевић (14 одбрана), Нишавић, Стоиљковић, Лишчевић, Цвијић 3, Лојпур.

         ЈУЖНА КОРЕЈА: С. Ким, Х. Ли, Чои 3, Вон, Парк (2 одбране), Јо 4, Ј. Ким 2, Јунг, Сонг (6 одбрана), Риу 4, Јунг 8 (8), Е. Ли, Е. Ким, Ву 6, Нам, Гвон.

         Рукометни савез Србије
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари