Само Кинези успешнији од српских стрелаца

НА СВЕТСКОМ КУПУ У МИНХЕНУ СРПСКИ СТРЕЛЦИ ОСВОЈИЛИ ТРИ МЕДАЉЕ,

А КИНЕСКИ - СЕДАМ

Срећко Пејовић

        Спортски директор Стрељачког савеза Србије Срећко Пејовић рекао је да је задовољан наступом српских стрелаца на Светском купу у Минхену.

        Српски стрелци су се после 15 сати путовања комбијима вратили са Светског купа у Минхену, уморни али презадовољни јер су освојене три медаље - златне Андрее Арсовић (ваздушна пушка) и Бобане Величковић (ваздушни пиштољ) и сребро Миленка Себића (тростав).

        Постигнуто је и неколико врло добрих резултата, а највише се истакао Себић, који је у троставу оборио државни рекорд и у основном делу и у финалу.

        На Светском купу је учествовало 738 стрелаца из 88 земаља.

        Медаље је освајало 17 држава, а испред Србије у билансу одличја је само Кина. Кинези имају седам медаља, а са по три следе Србија и Украјина, која има једно злато мање од нашег тима.

       „Већина репрезентативаца је подигла ниво форме у односу на претходни Светски куп у Рио де Жанеиру. Није то још онај ниво који се од њих очекује, има осцилација, али и прерано је да сада достигну врхунац“, рекао је Пејовић.

        Коментаришући учинак троје освајача медаља, Пејовић је навео да су Андреа Арсовић и Бобана Величковић „фантастично водиле своје финалне мечеве“.

       „Обе су у финалу биле супериорне, што ретко коме пође за руком. Миленко Себић је, најзад, после неколико финала на великим такмичењима дошао до медаље, која му сигурно ствара нове мотиве пред Олимпијске игре“, додао је Пејовић.

        Уз три медаље Србија је имала и два финала, пета места Стевана Плетикосића (малокалибарска пушка лежећи) и Милутина Стефановића (ваздушна пушка).

       „Свако финале је успех, а њима је медаља измакла за, жаргонски речено, ,трептај ока’, мало је недостајало да се попну који степеник више. Овај пут понестало им је среће. Имали смо још неколико пласмана близу финала. Лако је могло да се деси да се медју осам најбољих пласирају Димитрије Гргић, Дамир Микец, па и Ивана Анђушић Максимовић и Андреа Арсовић у троставу“, додао је Пејовић.

        Почетак такмичења обележио је један непријатан детаљ, пошто су Јасна Шекарић и Бобана Величковић дисквалификоване због неправилно подешеног оружја.

       „Обе су дисквалификоване због премале тежине окидања пиштоља. Ни мени, ни њима није јасно како се то десило. Оружје им је прошло техничку контролу после припрема, као и пред такмичење. Могуће је да је на ту неправилност утицала и велика хладноћа“, рекао је Пејовић.

        Српски репрезентативци се сада поново окрећу припремама, а следећи Светски куп их очекује крајем јуна, у Бакуу. После тог такмичења знаће се и листа учесника финалног турнира Светског купа, наводи се у саопштењу Стрељачког савеза Србије.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари