Сочи: Фенингер узела злато у супер велеслалому

АНА ФЕНИНГЕР ЈЕ ДАНАШЊОМ НАСТАВИЛА ДОМИНАЦИЈУ АУСТРИЈЕ

НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА У ОВОЈ ДИСЦИПЛИНИ

Ана Фенингер

         Победница суперкомбинације која је вожена у понедељак, Немица Марија Хефл-Риш, није успела да изједначи рекорд Јанице Костелић, која је освојила четири златне медаље, и морала је да се задовољи сребрном медаљом.

         Данас је био сунчан и поново топао дан чиме је стаза на Роси Кутор била мекана и спора, а капије је поставио Аустријанац Флоријан Винклер, што је умела да искористи Нокол Хосп која је АУстрији донела бронзану медаљу.

         „Нисам се осећала да сам возила на свом максимуму. Ово је тако тешка стаза, али морам да одам признање тренеру који је тако поставио капије да се захтевала одлична тактика. Нисам мислила да добро напредујем како сам се спуштала низ стазу. Горња секција је била баш добра, у средишњици нисам добро скијала, а у завршници је било коректно“, изјавила је Ана Фенингер након тријумфа.

         Само једна од првих осам скијашица је успела да дође до циља, а проблеми су настављени када је и олимпијска шампионка у спусту Доминик Жисин одустала.

         „Нажалост данас нисам имала добру контролу. Било је веома неравно на старту, а у доњем делу снег је просто бежао испод скија“, рекла је Швајцаркиња.

         Десио се и један мањи инцидент, када је редар био опасно близу капије, поред које је пролетела Марија Хефл Риш са стартним бројем 22.

         Немица је направила велику грешку на последњем скоку и била је изненађена када је у циљу схватила да има своје прво сребро у каријери, након три олимпијска злата.

         Аустријски скијаши су на последње три Олимпијаде освајали злато у супервелеслалому у конкуренцији дама. Након Микаеле Дорфмајстер 2006. и Андре Фишбахер 2010, Ана Фенингер је данас наставила традицију.

         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари