Сочи: Микаела Шифрин машта о пет злата 2018.

АМЕРИЧКА СКИЈАШИЦА ИЗЈАВИЛА ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА ЗЛАТА У СЛАЛОМУ ДА ЈЕ БИЛА РАСТЕРЕЋЕНА И ДА ЈЕ ВЕОМА СРЕЋНА

Микаела Шифрин

         „Игре у Сочију за мене су биле невероватне, ово је сјајно искуство. Део своје медаље дугујем и шампионки у уметничком клизању, просто је лебдела и инспирисала ме је. На стази сам се осећала слободно - слободно да правим грешке и да их исправљам. Чуда се не догађају насумично, свако је господар своје судбине, а ја сам овде дошла да бих направила своје чудо”, изјавила је 18-годишња Микаела.

         „Нисам осећала као да морам да испуним нека очекивања, само сам желела да скијам брзо. Сваки корак који сам чинила до сада довео ме је до овог тренутка. Желим да променим скијање, желим да направим шоу, то је оно што скијање чини узбудљивим”, додала је Американка.

         Млада Шифрин не намерава сада да стане, већ је још амбициознија.

         „Још сам млада и могу да ојачам наредних лета. Не желим да будем похлепна, али истовремено сам сањар. Тренутно сањам о следећим играма и о томе како освајам пет злазних медаља. Знам да звучи лудо, извините што сам вам то признала”.

         Шифрин је за мање од годину дана комплетирала три највећа достигнућа у слалому, пошто је прошле сезоне у Шладмингу постала светска шампионка, а потом освојила и мали Кристални глобус у тој дисциплини.

         Такође, треба напоменути да је то учинила пре свог 19. рођендана који је 13. марта и тако исписала нове странице историје као најмлађа олимпијска шампионка у слалому.

         Б92
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари